Mannen horen wanneer een vrouw vruchtbaar wordt

Stemmen van mensen verraden veel.

Niet alleen ons geslacht, de windstreek van geboorte en/of het milieu waar je uit komt, maar ook je humeur, je energie en zelfs de vruchtbaarheid kun je horen in het stemgeluid.

Vrouwen die in hun ovulatie zitten, spreken met een hogere toon dan in de rest van de maand.

“Schat, ik hoor dat je vruchtbaar bent”, zou dus in principe een opmerking kunnen zijn van een man naar zijn geliefde…….

Zonder overigens het exacte moment van de eisprong te verraden, zo stelt Julia Fischer, onderzoekster van het Duitse Primatencentrum in Göttingen in een recent nummer van PLoS ONE.

In het dierenrijk etaleren de meeste vrouwtjes hun vruchtbaarheid vrij openlijk voor geïnteresseerde partners. Alles is duidelijk voor alle betrokkenen. Bij ons mensen ligt dat anders, ingepakter ook. Vraag de gemiddelde man wanneer zijn vrouw vruchtbaar is en hij zal je verbijsterd aanstaren. Zelfs als hij op dat moment graag vader wil worden, zal hij meestal het antwword schuldig blijven.

Wetenschappers vermoeden dat vrouwen hun vruchtbaarheid verbergen om hun partner langer aan zich te binden in een vaste relatie die hen meer zekerheid biedt voor de opvoeding van het nageslacht. Maar via allerhande subtiele visuele hints en geurtjes onthullen ze toch tips over hun cyclus die het dier in de man onbewust weet op te pikken.

Zo neemt de aantrekkelijkheid van het vrouwelijk gezicht toe tijdens de vruchtbare periode. Ze kleden zich dan wat bloter, gaan eerder in op een flirtpartij en mannen vinden de geur van vruchtbare vrouwen (ongemerkt) aantrekkelijker.

Fischer onderzocht een cyclus lang dagelijks het stemgeluid van 23 vrouwen. Ze stelde variaties vast tussen de verschillende fasen, maar die geven volgens haar niet prijs wanneer de vruchtbaarheid optimaal is. Ze vond ook geen verband met wisselende hormoonspiegels.

Mannen die opnamen te horen kregen, vonden de vrouwenstemmen op hun aantrekkelijkst tijdens de dagen vlak voor de eisprong. Vrouwen spreken dan met een iets hogere en gevarieerdere grondtoon, maar dat doen ze ook weer gelijk de dag na de eisprong. Waarom mannen net voor de eisprong wel voor die stem vallen en daarna niet, is tot nu toe onverklaard.

Fischer stelde ook nog vast dat vrouwenstemmen tijdens de menstruatie ruwer en minder gelijkmatig klinken. Dat verklaart volgens haar ook waarom Duitse operazangeressen een zogenaamde Gnadenfrist krijgen, noem het enkele dagen ‘compassieverlof’.

Lees ook:Macho-mannen hebben het slecht gekregen door de anticonceptiepil
Lees ook:Vrouwen herkennen hun liefdes-rivales aan stemgeluid
Lees ook:Vruchtbare vrouwen heupwiegen het verleidelijkst
Lees ook:Mannen proberen op vruchtbare vrouwen indruk te maken door ander taalgebruik
Lees ook:Flirten, daten en tinderen via …. LinkedIn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mannen horen wanneer een vrouw vruchtbaar wordt

  1. Pingback: Vruchtbare vrouwen gaan meer heupwiegen | Relatie

  2. Pingback: Waar mannen uit afleiden dat vrouwen menstrueren | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>