Vrouwen zijn producenten, mannen consumenten van seks

Mannen kunnen nog steeds de woorden feminisme en vrouwenemancipatie in de mond nemen en daar heel vies bij kijken. Heren, lees eerst even het volgende.

De grote winst voor mannen is dat er in landen waar vrouwen betaald werk hebben en carrières maken meer aan seks gedaan wordt………….

Roy Baumeister behandelt in zijn boek ‘Sexual Economics’ het principe van seks als ruilmiddel. Hij ziet de samenleving als een economie waarin mannen seks zoeken en vrouwen seks (kunnen) aanbieden.

Over het algemeen willen mannen meer en vaker dan vrouwen. Dat geeft vrouwen een machtspositie, waarin ze hun prijs hebben. Ze doen het bijvoorbeeld alleen met een rijke en betrouwbare man, omdat hij haar en haar toekomstige kinderen goed kan onderhouden.

Zomaar met de eerste de beste in bed duiken, wordt in de seksuele economie afgekeurd. Vooral door andere vrouwen. Als seks voor mannen makkelijk te verkrijgen is, kunnen de vrouwen een minder hoge prijs vragen. Volgens Baumeister is dat de reden dat vrouwen snel als ‘een afgelikte boterham’ worden gezien en mannen niet, omdat er bij hen aan seks geen prijskaartje zit.

Maar in landen waar mannen en vrouwen gelijke kansen hebben, is een ander seksklimaat. Jongeren hebben er vroeger seks en seks voor het huwelijk is er gewoon. Volgens Baumeister is dat logisch. Zodra vrouwen hun eigen inkomen hebben, hoeven ze seks niet meer in te zetten als ruilmiddel om een goed leven te hebben. Dan hebben ze dus seks voor het plezier en dit leidt tot meer onenightstands en losse affaires.

“Vrouwen die benadeeld worden, beperken de seks. Daardoor wordt de prijs hoger en moeten mannen bereid zijn om een levenslange verbintenis aan te gaan”, zegt Baumeister in USA Today. “Mannen zijn bereid om echt alles te doen in ruil voor seks.”

Heel wat vrouwen zijn het natuurlijk niet eens met deze theorie. “Volgens hem zijn vrouwen de producenten van seks, maar geen consumenten. En mannen vice versa. Hij gaat ervan uit dat vrouwen niet geïnteresseerd zijn in seks: belachelijk!”, schreef Amanda Marcotte bijvoorbeeld al op haar blog. Maar zij schrijft dat dan ook vanuit haar geëmancipeerde, westerse vrije leven.

Lees ook:Seks als ruilmiddel, oftewel: waarom de man het eten betaalt
Lees ook:Meer relaties en minder seks
Lees ook:Seks is ruilmiddel in relaties
Lees ook:Het huwelijk is de prijs die mannen betalen voor seks, seks is de prijs die vrouwen betalen voor het huwelijk
Lees ook:Mannen denken dat vrouwen fortuin uitgeven aan lingerie, maar dat valt mee

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>