De seksuele klik tussen cougars en toyboys

Vrije vrouwen met 40 jaar en meer op hun tellertje zijn vaak behoorlijk seksbelust.

Dat heeft zo z’n biologische redenen.

Mannen gaan vanuit hun evolutionaire achtergrond in zo’n uitgeblust huwelijk op zoek naar een ‘groen blaadje’, maar vrouwen doen dat net zo goed.

Iedereen kent inmiddels wel het verschijnsel van de cougar met haar toyboy.

Dit heeft alles te maken met het tikken van de zogenaamde biologische klok, aldus onderzoek door de University of Texas, waarover gepubliceerd werd in het tijdschrift ‘The Journal Personality And Individual Differences’.

In de jaren rond de menopauze is de vruchtbaarheid behoorlijk afgenomen of bijna nihil. Vrouwen zouden onbewust aanvoelen dat hun kans op nageslacht bijna verkeken is. Volgens onderzoekers leidt dit instinctief tot meer zin in seks, meer seksuele fantasieën en meer amourettes onder deze groep.

Om tot de conclusie te komen onderzochten ze het seksuele gedrag van 827 vrouwen, in de leeftijdsgroepen 19 tot 26 jaar, 27 tot 45 jaar en 45 plus. De middelste groep bleek hierbij in hun gedachten en in hun daden seksueel het meest actief. Los van het feit of ze een partner hadden of getrouwd waren en of ze wel of geen kinderen hadden.

“De resultaten geven aan dat vrouwen met een afnemende vruchtbaarheid een grotere seksuele motivatie hebben en meer seksueel gedrag vertonen dan vrouwen met een hogere vruchtbaarheid”, stelt onderzoeker David Buss. Volgens de professor ondersteunen de uitkomsten van het onderzoek dan ook de hypothese dat de biologische klok het paringsgedrag aanjaagt.

Mannen hebben daarentegen de meeste orgasmes en het hoogste libido als ze jong zijn en daarna wordt hun seksleven langzaam aan rustiger en stabieler. Niet verwonderlijk dus dat seksueel gesproken mannen van in de 20 en vrouwen 40+ seksueel zo’n goede match maken.

Als über-cougar wordt wel gezien wereldster Madonna, die na haar laatste echtscheiding al diverse toyboys aan haar 50+ zijde had. En het is exact zoals Neerlands bekendste cougar Patricia Paay het verwoordt over haar 33 jaar jongere ‘toyboy’ Nicky van Dam: “Het is leuk zolang als het duurt. Ik zie me nog niet oud worden met hem.”

Lees ook:De cougar voelt haar klokje tikken
Lees ook:Vrouwen onderschatten de tijd van hun biologische baby-klokje
Lees ook:Vrouwen in de 30 gaan het vaakst vreemd
Lees ook:Single vrouwen met kinderwens schieten in de stress met 30 in de klok
Lees ook:Kinderloze mannen ongelukkiger dan kinderloze vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>