Huidige generatie midlifers geeft in deze fase een positieve draai aan het leven

Tegenwoordig staat een midlife-crisis niet meer voor de aloude cliché’s.

Mannen die dik en kalend zijn en nog zo nodig een Porsche kopen. Of vrouwen die vlak voor ze de 50 jaar bereiken toch ineens nog gaan scheiden.

Nee de periode van het definitief achter je laten van alles wat nog jeugdig was staat nu juist meer in het teken van het ontdekken van nieuwe dingen in het leven, in plaats van de angst voor het kwijtraken………

Een enquête bij 2000 Britse volwassenen tussen 40 een 59 toonde aan dat de meeste van hen fundamentele levensveranderingen doorvoeren, zoals het leren van een nieuwe vaardigheid, een nieuwe hobby of sport.

85% veranderde zijn of haar woon- huis-, gezins- en/of werkende leven aanzienlijk.

Daaruit concluderen de onderzoekers dat de periode van midlife nu gezien wordt als een tweede kans om ambities en verlangens te verwezenlijken. 70% zegt dat reizen een van hun doelen is, gevolgd door het leren van nieuwe dingen en tijd voor hun favoriete hobby.

“Mensen die nu 40 zijn, zitten nog maar op de helft van hun carrière”, aldus onderzoeker Peter Turner. “Het is niet meer zo dat mensen hun midlifecrisis proberen aan te pakken door snel wat nieuwe gadgets te kopen. Tegenwoordig willen ze hun leven op een positieve manier veranderen.”

Lees ook:BUCKET LIST: eerst op wereldreis, pas daarna huisje-boompje-beestje
Lees ook:Alleen reizen draagt bij aan je sex-appeal!
Lees ook:Samen op vakantie is voor vrouwen geiler dan samen slapen
Lees ook:Echte winkels vallen om: online shoppen vooral bij mannen in de lift
Lees ook:Een gevaarlijk boek voor jongens

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>