Zwarte homomannen en blanke heteromannen zijn sympathieker

Deze buitengewoon ‘politiek incorrecte’ kop boven het bericht is niet hetgeen IK vind, maar wel wat men vindt.

Want als blanke man kun je het beste maar heteroseksueel zijn.

Als zwarte man ben je juist als homo in het voordeel. Tenminste als je aardig bevonden wilt worden.

Onze houding ten opzichte van seksuele geaardheidheden is namelijk onbewust rasgebonden…………..

Dit blijkt uit onderzoek van psychologen van de Universiteit van Toronto, waarover is gepubliceerd in het ‘Journal of Experimental Social Psychology’.

In een experiment moesten 22 vrouwen en 9 mannen 104 foto’s van blanke en negroïde mannen beoordelen. De proefpersonen wisten niet dat mannen op de plaatjes fifty/fifty homo en hetero waren. Tijdens het kijken moesten de proefpersonen op een schaal van 1 tot 7 aangeven in welke mate ze de mannen leuk vonden of niet.

De blanke heteroman en de zwarte homoman waren het populairste. Zij werden sympathieker ingeschat dan de blanke homo’s en de zwarte hetero’s.

“Ons onderzoek bewijst dat we mensen onbewust beoordelen op hun seksuele geaardheid, ook al weten we niet wat die is’, aldus onderzoeker Jessica Remedios. ”Door te doorgronden hoe seksuele voorkeur onze eerste indruk van iemand beïnvloedt, kunnen we meer leren over de negatieve gevolgen van homofobie.”

In een vergelijkbare studie kregen 36 vrouwen en 14 mannen de opdracht om met een joystick naar een blank of negroïde mannengezicht te surfen. Al eerder is aangetoond dat hoe sneller men ergens naartoe beweegt, hoe positiever de associaties bij het desbetreffende zijn. Ook hier waren de blanke heteroseksuelen en de negroïde homoseksuelen in het voordeel.

Een sluitende verklaring waarom ons oordeel over iemands geaardheid samenhangt met zijn huidskleur, hebben de wetenschappers nog niet. Daarom komt er vervolgonderzoek.

Lees ook:Herken de lesbo: heterovrouwen hebben geen gaydar
Lees ook:Een Wassenaarse sperma-oorlog
Lees ook:Blanke vrouwen zoenen zwarte mannen; zwarte vrouwen zoenen witte mannen
Lees ook:Geel getint gelaat maakt man aantrekkelijk
Lees ook:Laat zwarte vrouwen vooral met witte mannen trouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>