Vrouwen die op grote voet leven hebben last van schaamte

Vrouwen met een schoenmaat boven de maat 41 schamen zich vaak voor hun tante Sidonia-achtige afmetingen.

Zeker omdat er in de media vaak berichten verschijnen waarin staat dat kleine voeten een groot schoonheidsideaal zijn en het dames aantrekkelijker zou maken.

Ik kan alleen maar zeggen dat wat ik ooit van een man leerde: dames, maak je niet te druk, het gaat bij het beoordelen van het lichaam om de proporties en leuke schoenen zijn leuke schoenen, ook al koop je die in maat 43.

De vrouw die letterlijk op grote voet leeft, koopt haar schoeisel dan ook vaak via het internet……

Zo blijkt uit een enquête van schoenenfabrikant Debenhams. Nochtans hoeven vrouwen met grote voeten zich niet alleen te voelen, want de gemiddelde vrouwelijke voet wordt steeds groter.

De uitbaters van Debenhams beseften dat er iets aan de hand was toen bleek dat zo’n 67% van alle schoenen met maat 43 online gekocht werden. “We besloten een enquête rond de sturen en waren verrast over het resultaat”, zegt woordvoerster Carie Barkhuizen. “Vrouwen schamen zich voor hun grote voeten! Dat is raar, zeker als je weet dat ook celebrities zoals Michelle Obama en Nicole Kidman maat 43 hebben.”

“Wanneer we hen vroegen wat ze precies vervelend vonden aan het shoppen in een schoenenwinkel, bleek dat maar liefst 64% geen grote maat durft te vragen aan de winkelbediende. Voor 36% van de ondervraagde vrouwen bleek het dan weer te moeilijk om hun blote voeten in het openbaar te tonen.”

Maar er zijn gelukkig ook in Nederland steeds meer schoenwinkels die juist gericht zijn op de wat grotere maten, waar ook dé schoenen van de ontwerpsters te koop zijn. Overigens is de schoenmode van dit moment uitermate geschikt voor de grotere maten, want de punten zijn uit en de vierkante en ronde neuzen zijn weer terug.

Lees ook:Klein is (niet) fijn: waarom vrouwen zich in te krappe schoenen persen
Lees ook:Op grote voet levende mannen gaan vaker vreemd
Lees ook:Vrouwen willen best pijn lijden om er sexy bij te lopen
Lees ook:Een partner uitkiezen gelijk een paar nieuwe schoenen
Lees ook:Op Sumatra zijn mannen dol op tante Sidonia’s

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Vrouwen die op grote voet leven hebben last van schaamte

 1. Anoniem

  Ik vind dat vrouwen met maat 41, 42 en 43 niet moeten zeuren, ik ben 14 en heb maat 47, dat is onmogelijk! Ik zou graag schoenen te klein kopen, maar daar kom ik gewoonweg niet in!

  Zeur niet, en koop gewoon normaal schoenen, zolang het nog kan:s

    /   Reply  / 
 2. pantyboy

  het probleem is dat echte leuke schoenen niet groter worden gemaakt dan maat 42

    /   Reply  / 
 3. Anoniem

  Jaaa precies! Een gat in de markt!

    /   Reply  / 
 4. Romy

  Vrouwen kopen niet alleen schoenen met maatje meer via internet omdat er gezegd word dat we ons schamen, in de winkels hebben ze gewoon niet op voorraad of gat het maar tot maat 41.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>