Wenkbrauwen verraden de waarheid of de leugen

Natuurlijk kijken we allemaal naar iemands neus om te weten of hij of zij liegt of niet. Fout!

Vooral aan iemands wenkbrauwen kun je waarheid of leugen aflezen………..

Dat bewijst onderzoek van de U.S. Transportation Security Administration, waarover gepubliceerd is in het ‘Journal of Nonverbal Behavior’.

60 proefpersonen waren uitgekozen omdat ze beweerden met een stalen gezicht te kunnen liegen. Die werden  in 2 groepen opgedeeld. De ene helft moest consequent liegen tijdens een ondervraging, de andere helft moest de waarheid spreken.

Ondertussen werden de gezichten gefilmd. Zo kwamen de onderzoekers erachter dat mensen gemakkelijk de onderkant van hun gezicht ‘in de plooi’ kunnen houden.

Ongetrainde leugenaars lachen sowieso teveel, waardoor ze zich verraden. De getrainde leugenaars wisten dat te onderdrukken, maar de wenkbrauwen hadden ze niet onder contrôle; die bewogen.

Hoewel de proefpersonen zelf ervan overtuigd waren dat ze een perfecte pokerface hielden, pikten de wetenschappers de leugenaars er op deze wijze uit. De bevindingen zullen in elke geval worden gebruikt om de veiligheid op Amerikaanse vliegreizen te vergroten.

Lees ook:Zo zie je dat iemand liegt per sms, what’s app of chat
Lees ook:Mannen liegen het dubbele van vrouwen!
Lees ook:Als je overtuigend wil liegen, doe het dan als je heel nodig moet
Lees ook:Vrouwen liegen meer over geld dan mannen
Lees ook:De taal van de leugenaar: zo ontmasker je hem / haar

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>