Kinderen kunnen beter bij opa & oma in de auto zitten dan bij de ouders

Kinderen zitten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, veiliger in de auto bij opa of oma dan bij hun vader en moeder………….

Het blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Children’s Hospital van Philadelphia.

“We waren verbaasd toen we ontdekten dat het aantal ongelukken met verwondingen aanzienlijker lager ligt als de grootouders rijden, dan wanneer ouders de auto besturen”, aldus Fred Henretig, specialist op de spoedeisende hulp en hoofd van het onderzoek.

De resultaten zijn gebaseerd op verzekeringsclaims bij verkeersongelukken tussen 2003 en 2007, in 15 verschillende staten. Daarnaast waren er gesprekken met de bestuurders in kwestie. Zo’n 12.000 kinderen tot 15 jaar waren bij de ongelukken betrokken.

Eerder onderzoek toonde nog aan dat oudere automobilisten ~vooral boven de 65 jaar~ méér ongelukken veroorzaken dan jongere bestuurders. Dit onderzoek ging verder en keek ook naar het aantal verwondingen dat de inzittenden hadden opgelopen. Het risico dat kinderen ook gewond waren geraakt was de helft kleiner als opa of oma reed.

Wat daarvan de precieze oorzaak is, is nog niet klip en klaar. Maar onderzoeker Henretig zelf vermoedt dat door leeftijd en ervaring in combinatie met de ‘kostbare lading’ de grootouders voorzichtiger rijden.

Lees ook:Vrouwen rijden veiliger dan mannen
Lees ook:Mannen kunnen beter auto rijden dan vrouwen, maar doen het niet
Lees ook:Ook mannen zitten weleens met zweet in handen aan het stuur
Lees ook:Mannen maken meer brokken door afleiding in de auto dan vrouwen
Lees ook:Vrouwen maken meer snelheidsovertredingen dan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>