Plastic maakt mannen onaantrekkelijk voor vrouwen

Hoe meer ik over onderzoeken schrijf die met aantrekkingskracht te maken hebben, hoe meer ik erchter kom wat of een wandelende chemische fabriekjes we toch zijn.

En hoe verschillend 2 ‘chemicaliën’ op elkaar kunnen reageren is als scheikundeles.

Maar er zijn ook chemische invloeden van buitenaf.

Zo is er een stofje Bisfinol A, dat het sex appeal van mannen doodt. Vrouwen gaan letterlijk met een boog om mannen heen, die met dit stofje zijn ‘besmet’.

En dat zit nou net in verpakkingen van allerlei voedingsmiddelen en zelfs al in zuigflessen van baby’s………….

Mannelijke muizen die blootgesteld worden aan dit Bisfenol A als baby’s werden minder mannelijk en gedroegen zich steeds meer als hun vrouwelijke soortgenoten, ontdekten onderzoekers aan de universiteit van Missouri.

De vrouwtjes kregen een voeding met Bisfenol A gedurende 2 weken voor het paren en tijdens de borstvoeding. Het ging om een dosis die gelijkaardig is aan wat overheidsorganen als gezond beschouwen en veilig zou zijn voor moeders.

Wetenschappers hielden hun gedrag in de gaten. Het blijkt dat mannetjes die blootgesteld werden aan de stof minder aantrekkelijk waren. Vrouwtjes beschouwden hen als genetisch ongeschikt.

Professor Cheryl Rosenfeld: “Bisfenol A onderdrukt de vroege productie van testosteron, wat vrouwtjes aanvoelen. Deze mannetjes zagen er normaal uit, maar ze gedroegen zich anders. Vrouwtjes wilden niet met hen paren en ze scoorden ook slecht op navigeertaken waarmee ze partners in het wild vinden. Deze ontdekking bewijst ook veel voor andere diersoorten, waaronder mensen. Wat de exacte gevolgen hiervan voor ons zijn, is nog niet duidelijk, maar enige bezorgdheid is terecht.”

Wil je als man dus aantrekkelijk blijven voor vrouwen, dan kun je maar beter met een boog om babyflessen, cd-hoesjes en eet- en drankverpakkingen heenlopen. Dat begint dus al bij jongensbaby’s! Omdat de stof de werking van het vrouwelijk hormoon oestrogeen nabootst, beweren veel wetenschappers dat het de hormoonsystemen verstoort.

Hoewel verschillende studies bij dieren aantonen dat dit veilig is, brachten eerdere onderzoeken dit al in verband met borstkanker, leverschade, obesitas, diabetes en vruchtbaarheidsproblemen.

Lees ook:Met een man in de buurt worden vrouwen onder elkaar agressiever
Lees ook:Promiscuë pimpelmezen gaan voor lekkerste wijfjes
Lees ook:Apies kijken: mooie en seksgewillige vrouwtjes zijn mannetjes de baas
Lees ook:Weinig vrouwen in de buurt maakt mannen monogaam en huiselijk
Lees ook:Hoe groter de teelballen, hoe hoger de mannenstem

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>