Slaapkwaliteit van de vrouw maakt of kraakt relatie

De duur, intensiteit en kwaliteit van de slaap van een vrouw bepaalt ook voor een groot deel de duur en kwaliteit van haar relatie.

In tegenstelling tot de slaap van de mannelijke partner is die van de vrouw van grote invloed op de verhouding……………

32 paren van gemiddeld 32 jaar namen deel aan een studie. Allen waren vrij van slaap-, psychiatrische of medische stoornissen.

De onderzoekers maten gedurende 10 nachten hoelang het de proefpersonen duurde om in slaap te vallen en hoeveel keer ze wakker werden. Ze moesten elke dag hun gevoelens vermelden,  zoals zich gesteund en gewaardeerd voelen door hun partner, maar ook de negatieve: zoals bekritiseerd of genegeerd worden.

Onderzoekster Wendy Troxel: “We ontdekten dat slaapproblemen van een vrouw niet alleen haarzelf raken, maar ook nog eens de kwaliteit van haar relatie.”

Vrouwelijke partners waarbij het langer duurde om in slaap te vallen, merkten de volgende dag een negatief effect op hun relatie en datzelfde signaleerden hun mannen.

De slaap van de mannen had weinig effect op de verhouding. Een positieve dag in het huwelijk wordt vaak gevolgd door mindere slaapkwaliteit in de volgende nacht. De onderzoekers weten nog niet hoe dit komt.

Professor Troxel ontdekte in een eerdere studies reeds dat de aanwezigheid van een partner ervoor zorgt dat vrouwen beter slapen. En tsja: vrouwen met een gelukkig huwelijk hebben veel minder slaapproblemen.

Lees ook:Echtscheiding ruïneert je nachtrust
Lees ook:De verschillen tussen de mannen-slaap en de vrouwen-slaap
Lees ook:Vrouwen snurken ook! (harder zelfs dan mannen)
Lees ook:Een 2-persoonsbed is om te minnen en niet om samen te slapen
Lees ook:Vrouwen krijgen durende relatie minder zin in seks, mannen meer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Slaapkwaliteit van de vrouw maakt of kraakt relatie

  1. Pingback: Snurkende geliefde berooft je van 3 weken slaap per jaar | Relatie

  2. Pingback: Slaapjaloezie nekt relaties | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>