20′ers en 50′ers zijn het gelukkigst

We weten allemaal dat de puberteit een lastige fase is. Jezelf ontdekken gaat gepaard met veel onzekerheden.

Eenmaal boven de 20 komt het allemaal in wat rustiger vaarwater.

Er is dan vaak de eerste stabiele relatie, het eerste eigen huis en het begin van een nieuw gezin. Tijd voor echt geluk!

Na het 30ste levensjaar komen de zorgen, de stress en de drukte. Dat duurt een hele tijd.

Maar wanhoop niet: na je 50ste komen er weer zorgeloze tijden………..

Dat blijkt uit twee onderzoeken, van EA Games en Birmingham GP die 1000 50-plussers ondervroegen.

De 2000 volwassen deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd de mijlpalen in het hun leven te rangschikken in volgorde van belangrijkheid met vermelding van de leeftijd waarop dat gebeurde.

Eenderde gaf aan de tienerjaren het ellendigste te vinden. Redenen hiervoor zijn voor 24% gebrek aan onafhankelijkheid, 23% was onzeker over het lichaam en uiterlijk en 21% kampte met geldzorgen.

Voor 29% zijn de 20′er jaren het leukst. De gemiddelde mens verlaat het huis op de leeftijd van 20, maakt carrière rond zijn 23ste, koopt het eerste huis en trouwt rond zijn 25ste en heeft het eerste kind op de leeftijd van 27. Onafhankelijkheid en financiële zekerheid zorgen voor de meeste blijheid, gevolgd door een stabiele relatie en het hebben van veel vrije tijd, dat wordt gespendeerd aan familie en vrienden.

Na de 30 gaat het echter bergafwaarts. Mensen hebben dan minder seks, scheiden rond hun 34ste en hebben gemiddeld een midlifecrisis wanneer ze 41 jaar zijn.

Rond de 50 jarge leeftijd neemt het geluk weer toe. Mannen en vrouwen hebben dan weer meer seks dan in hun 30′er jaren. Na tuinieren en uit eten gaan, is seks namelijk de populairste vrijetijdsbesteding onder de 50′ers, o.a. omdat deze leeftijdsgroepmeer genoegen haalt uit simpele activiteiten dan 30′ersdat doen.

Mannen vinden hun trouwdag het mooiste moment uit hun leven, terwijl vrouwen zeggen de geboorte van hun kind het meest bijzonder te vinden. Het huis uitgaan is de 3e grootste mijlpaal, volgens zowel de mannen als de vrouwen. Daarna vinden vrouwen het kopen van een huis het belangrijkst en mannen hun eerste baan. De eerste kus staat op de 6e plaats.

Lees ook:Een bevalling is voor mannen en vrouwen angstaanjagender dan een ontmaagding
Lees ook:Geld belangrijker dan Liefde
Lees ook:Starten met stichten gezin maakt mensen tijdelijk gelukkiger
Lees ook:Mannen ambiëren een James Bond-leven, maar worden gelukkig van huisje-boompje-beestje
Lees ook:Man vindt huwelijk gedenkwaardigste moment van ‘t leven. Vrouw geboorte 1e kind

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “20′ers en 50′ers zijn het gelukkigst

  1. Pingback: Man des huizes vond huwelijk gedenkwaardigste moment van ‘t leven. Vrouw geboorte 1e kind | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>