Lachrimpeltjes zijn levensecht en leveren geld op

Laat ze vooral niet weg-faceliften of botoxen: die lachrimpeltjes.

Want die maken nou juist het onderscheid tussen een echte (glim-)lach en een nepperd.

En het blijkt dat mensen dit échte onwillekeurig toch opppikken.

Oprechtheid kan zelfs geld opleveren…………

Onderzoekers van de universiteit van Bangor in Wales organiseerden een rollenspel. 36 studenten kregen om de beurt geld van 4 studenten die de keuze hadden om de biljetten te overhandigen met een gemeende ofwel een gemaakte glimlach.

“Verrassenderwijs kozen de studenten er vaker voor om het geld te krijgen van iemand met een spontane glimlach dan van iemand met een vriendelijke, maar gemaakte lach, zelfs al deelde die laatste meer geld uit. Ons onderzoek wijst uit dat een spontane glimlach veruit het meeste te bieden heeft’, aldus psychologe en onderzoekleider Erin Heerey.

Hoe is een echte glimlach te onderscheiden van een ‘valse’? Volgens Heerey moet je bij het kijken naar iemands gelaatsuitdrukking vooral op het gebied rond de ogen letten: “Iedereen heeft zogenaamde ‘lachlijnen’ in het gezicht. Dat zijn kleine rimpeltjes die rond de ogen tevoorschijn komen wanneer we lachen. Die samentrekking is het gevolg van de orbicularis oculi, een spier die enkel en alleen samentrekt als iemand oprecht glimlacht.”

De anti-botox reclame is m.i. Prinses Maxima: bloedmooi met levensechte lachrimpels.

Recent onderzoek toonde aan dat het maken van een geforceerde glimlach iemands humeur enorm doet kelderen. En humor c.q. echt kunnen lachen staan nog steeds bovenaan het lijstje van wat datende mannen en vrouwen in een eventuele partner zoeken. Lachen, zo blijkt uit onderzoek van 2009 is voor Nederlanders zelfs belangrijker dan seks!

Met andere woorden: verzin alvast maar een paar goeie 1 april-grappen voor morgen!

Lees ook:Crisis of niet: we lachen nog 7x per dag
Lees ook:Kikker in je bil: waarom je elke dag moet lachen!
Lees ook:Een echte en een neppe lach onderscheiden we in een split second
Lees ook:Hallo meiden: flikker je Lancôme toch weg !
Lees ook:Hoe je ziet dat iemand echt blij is om je te zien of doet alsof

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Lachrimpeltjes zijn levensecht en leveren geld op

  1. Pingback: Botox legt niet alleen je eigen gezicht lam, maar ook je empathisch vermogen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>