Van gelovig zijn word je ongelooflijk dik

Het is een verband dat ik nog niet eerder gezien had, maar dat wetenschappers wel aantoonden.

Mensen die veel tijd van hun leven bezig zijn met hun religie zijn significant dikker. Chiristenen vormen in de USA de grootste geloofsgroep en zij zijn in het toch al obese

Amerika het dikst van alle soorten godsdienstigen………..

Onderzoekers volgden over een periode van 18 jaar 2433 jonge mannen en vrouwen uit 4 verschillende Amerikaanse steden. Daaruit bleek dat degenen die regelmatig naar de kerk gaan 50% meer kans hebben om op latere leeftijd overgewicht te krijgen dan mensen die niet of amper belang hechten aan godsdienst.

Toch weten de wetenschappers niet meteen waarom dat zo is. “Religieuze bijeenkomsten in de VS gaan vaak gepaard met veel en lekker eten. De combinatie van goed gezelschap en ongezonde eetfestijnen kan overgewicht in de hand werken, maar we hebben de precieze oorzaak nog niet helemaal achterhaald,” zegt Matthew Feinstein, die het onderzoek leidde.

Er werden in het verleden al verschillende studies gedaan waaruit blijkt dat mensen die kerkelijk actief zijn langer leven, minder roken, alcohol nuttigen en drugs gebruiken en ook mentaal beter in hun vel zitten. Kortom, gelovigen houden er over het algemeen een gezonde levensstijl op na, behalve op het gebied van voedsel. “Er is wat dat betreft dus nog een hoop werk aan de winkel’, besluit Feinstein.

Lees ook:Vrouwen zijn het gelukkigst op hun 38ste, mannen op hun 40ste
Lees ook:Vrouwen zijn blijer in hun leven als ze wat meer wegen
Lees ook:Van een slechte relatie thuis word je moddervet!
Lees ook:Blozers zijn geliefd
Lees ook:Dikke maatjes zijn funest voor de lijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>