Bril vormt geen obstakel in de liefde

Vroeger was het dragen van een bril een heuse handicap op het gebied van relatie- en liefdesleven.

Toen kwamen de contactlenzen en werd de bril steeds meer een mode-issue.

Een bepaald soort brillen hoorden wel bij ‘saaie stuuds’, maar hoe grappig: juist nerds werden opeens aantrekkelijk bevonden.

Vandaag de dag vormt het dragen van een bril voor mannen en vrouwen geen obstakel meer in hun relatie- en liefdesleven.

Integendeel: een bril kan zelfs erg sexy zijn………

Dit blijkt uit onderzoek van `hoe kan het ook anders?` Specsavers.

Voor veruit de meeste Nederlanders geldt dat het dragen van een bril geen enkele invloed heeft op de aantrekkingskracht van hun partner. Zij worden net zo gemakkelijk verliefd op iemand met of zonder bril. Bovendien is de vraag of iemand knap, sexy of aantrekkelijk is voor een grote meerderheid niet afhankelijk van een bril.

Op de vraag of iemand met bril knapper of lelijker is, zeggen bijna 8 op de 10 mensen dat het geen enkel verschil maakt. Zij vinden dat een bril vaak leuk staat, als hij maar goed is gekozen. Voor de mensen (11,4 %) die zeggen dat je knapper wordt door een bril te dragen, geldt dat zij vinden dat sommige gezichtskenmerken hierdoor beter tot hun recht komen.

Als het gaat om de vraag welke kledingstukken hun partner in bed het langst mag aanhouden zonder de passie vroegtijdig te smoren, scoort de bril opmerkelijk hoog. Na ondergoed en de pyjama volgt meteen de bril.

Dat geldt iets vaker voor vrouwen dan voor mannen. Een afknapper tijdens het liefdesspel is de partner die zijn of haar sokken aanhoudt of het waagt een ochtendjas aan te houden.

Bijna 1 op de 5 mensen zet hun bril liever niet af tijdens de seks, omdat zij hun partner dan niet goed in alle finesses kunnen zien. Toch kiest ruim 8 op de 10 brildragers ervoor de bril tijdens de liefdesdaad wél af te zetten. Zij vinden dat het vooral aankomt op gevoel en dat een bril dit in de weg kan staan.

In het uitgaansleven is de bril vaak zichtbaar aanwezig om zeker te van een scherpe blik bij het spotten van een mogelijke partner. Dit geldt vaker voor mannen (50%) dan vrouwen (44,9%).

1 op de 10 brildragers moet zelfs erkennen zich bij de eerste ontmoeting wel eens te hebben vergist in het seksappeal van de ander, omdat hij of zij geen bril op had. Gelukkig komt het zelden voor (4,1%) dat iemand schrikt van een liefdespartner als ’s ochtends de bril wordt opgezet.

Lees ook:Mannen willen geen sletten op het werk
Lees ook:Doe je zonnebril af als je gaat daten!
Lees ook:Een Audi is sexy
Lees ook:Veel vrouwen voelen zich nou nooit eens sexy
Lees ook:Vrouwen vinden zichzelf stukken knapper dan beste vriendin

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bril vormt geen obstakel in de liefde

  1. André de Hooge

    Ik draag zelf ook al 24 jaar een bril; blijf echter LEKKER VRIJGEZEL!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>