Ruim de helft van de Nederlandse mannen is heimelijk verliefd

Ondanks dat bijna de helft van de Nederlanders Valentijnsdag als commercieel gedoe betitelt valt het reuze mee (of tegen zo u wilt) met de nuchterheid in de Lage Landen.

Met name de mannen zetten op Valentijnsdag hun beste romantische beentje voor en velen van hen koesteren een stille liefde…………

Dit blijkt uit onderzoek van Valuewait onder 2800 mannen en vrouwen tussen de 16 en 75 jaar uit haar panel.

Meer dan de helft van de mannen is in stilte verliefd. Bij vrouwen ligt dit met 23% veel lager. De helft van de stille aanbidders is ook voornemens vandaag zijn geheime liefde te verrassen met een leuke attentie of een persoonlijke brief of kaart.

Ook bijna de helft van de vrouwen met een stille liefde broedt op een originele liefdeswens voor haar beoogde minnaar. De dames beschouwen het geven van een roos als het ultieme liefdesgebaar.

Een kwart van de vrouwen verwacht op Valentijn bericht van een geheime aanbidder, mannen zijn hierin met 23% minder optimistisch. Vrouwen zijn overigens eerder teleurgesteld dan mannen wanneer zij helemaal geen liefdesboodschap ontvangen van een geheime liefde of de eigen partner op Valentijn.

Van de mannen met een vaste partner gaat 50% zijn best doen. Ook hier wordt in driekwart van de gevallen gedacht aan een bloemetje, cadeautje of een leuk uitje. Hierin lijken mannen toch romantischer en attenter dan vrouwen.

Een kwart van de Nederlandse vrouwen maakt zich er bij de vaste partner met een briefje of kaartje vanaf. 33% van de mannen en 38% van de vrouwen verwachten iets terug van de vaste partner op 14 februari.

Het merendeel van de respondenten beschouwen hun huidige partner als dé ware liefde. Echter minder dan de helft van de mannen gelooft in 1 ware liefde in het leven. Dit ligt met 52% bij de vrouwen nog iets hoger. Meer dan de helft van de mannen en vrouwen in Nederland gelooft in liefde op het eerst gezicht. Bij 40% van de mannen was daar sprake van bij zijn huidige partner.

Lees ook:Vrijgezellen hopen nu op Valentijnsdag
Lees ook:Valentijnsdag: vrouwen willen romantiek, mannen willen seks
Lees ook:Mannen verwachten op Valentijnsdag meer romantiek dan vrouwen
Lees ook:Mannen ‘horen’ nog altijd het initiatief te nemen in de liefde (vinden ze)
Lees ook:De Valentijnsgift: klein, maar fijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>