Hoe zien de gemiddelde Nederlandse man & vrouw eruit? Nou zo dus!

In onderzoekstermen wordt vaak gesproken over de gemiddelde vrouw en man.

Of meer specifiek: over de gemiddelde Nederlandse man en vrouw.

Veel mensen vragen zich dan vaak af of zij daar ook toe behoren.

Een Zuidafrikaanse fotograaf kwam deze week met het antwoord. Kijk naar de foto’s: zo zien wij er in Nederland dus uit………………….

Mike Mike fotografeerde ruim honderden mannen en vrouwen over de hele wereld en bewerkte de foto’s vervolgens met de computer. Zo kwam hij tot een gemiddeld gezicht uit van een land.

Verrassend is dat de gemiddelde gezichten best mooi zijn. Maar: pas op, niet al te blij zijn. Dat zal wellicht komen omdat hij voor zijn portretten allemaal 20′ers gebruikte.

Mike kwam op het idee toen hij in de metro in Londen zat. “Ik werd geïntrigeerd door de diversiteit van nationaliteiten: Somaliërs, Indiërs, Amerikanen, Zimbabwanen, Scandinaviërs…Zo veel nationaliteiten in deze metropool. Ik dacht: ‘wat is eigenlijk een echte Londenaar?’ Als je al deze mensen met elkaar mengt, dan zou je het gezicht van een Londenaar of van een toekomstige Londenaar kunnen zien.”

Faces of Tomorrow‘ heet het project van de wereldfotograaf. “Het samenvoegen van de gezichten en het ontstaan van een nieuw gezicht is erg spannend”, aldus Mike Mike.

“Het is een nieuw persoon. Iemand die eerder niet bestond en nu eigenlijk ook niet bestaat, maar toch heel echt is. “

Lees ook:Deze 16 emoties hebben we allemaal
Lees ook:Liefde op het vierde gezicht
Lees ook:Zo ziet de mooiste vrouw van Nederland eruit
Lees ook:Vrouwen onthouden gezichten beter dan mannen
Lees ook:Onaantrekkelijke gezichten worden beter onthouden dan knappe smoeltjes

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe zien de gemiddelde Nederlandse man & vrouw eruit? Nou zo dus!

  1. Roland

    Dit lijkt overgenomen van een bericht in de (online) Telegraaf van 11 feb 2011, en staat ook in Het (papieren) Parool van 12 feb 2011 in de rubriek Nieuws (pag 4-5). Op de site van de kunstenaar staat dat de fotos genomen zijn in 2004, en het plaatje kan je downloaden onder een datum van 2006. Waarom heet dit nu, anno 2011, “nieuws”??? Dit artikel kan beter heten Zo ZAGEN de gem. nl m/v er uit. De meeste van deze 20-ers zijn nu 30-ers.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>