Chocolade: zwart als de nacht, zoet als de liefde

Beste chocoholics, wees niet bevreesd: hoewel er veel vet en suiker in zit, kan chocolade, mits in bescheiden porties gegeten, erg goed voor je zijn.

Vooral de extra pure variant, die meer dan 70% cacao bevat. 5 redenen om chocolade te (blijven) eten……

1 Het is waar, chocolade maakt gelukkig. De zoete verrukkelijkheid maakt endorfine in je lichaam aan; een stof die een geluksgevoel veroorzaakt.

2 Het is net zo lekker als seks! Nou ja, bijna dan. In chocolade zit namelijk, fenylethylamine (een soort amfetamine), dat zorgt voor gevoelens als aantrekkingskracht, opgewondenheid en zwijmelen. Helaas wordt de stof te snel door ons lichaam verwerkt om de effecten te kunnen voelen.

3 Pure chocolade lijkt te helpen tegen hartziekten en zelfs kanker. Studies tonen aan dat er flavonoïde in zit, een stof die ook in sommige vruchten en groenten voorkomt en ziektes kan tegengaan.

4 Er zijn wetenschappers die geloven dat chocolade helemaal niet zo slecht voor je gebit is als altijd werd beweerd. De proteïnen en mineralen in de lekkernij zouden je tandglazuur zelfs kunnen beschermen.

5 Het is goed voor je huid. Cacaoboter, dat in melk- en witte chocolade zit, wordt vaak in crèmes gebruikt omdat het je huid heel zacht maakt.

Lees ook:Baard laten staan levert veel gezondheidsvoordelen op. Voor mannen dan…
Lees ook:Smaak van liefde
Lees ook:NotaBene: Een dikke kont is best gezond!
Lees ook:Geen seks, liefde en aandacht? Dan chocolade!
Lees ook:Mmmm. Mannenzweet is lekker!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Chocolade: zwart als de nacht, zoet als de liefde

  1. Pingback: De wereld wordt een stuk leuker van chocolade-eters dan van snackbargangers | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>