Geld maakt niet gelukkig, behalve…………

Volgens een recentelijk onderzoek is het gezegde dat geld niet gelukkig maakt niet helemaal waar.

Het blijkt dat mensen wel gelukkiger zijn wanneer zij meer verdienen dan hun vrienden…………

De studie naar levensgeluk in verschillende landen toont aan dat economische groei op de lange termijn niet garant staat voor een gelukkig leven. Op de korte termijn maakt geld positieve gevoelens in mensen los, hoewel dat gevoel snel verdwijnt.

Toch zijn de rijken in elk individueel land gelukkiger dan de armen. Dit impliceert volgens het verslag ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’ dat meer verdienen dan anderen belangrijker is dan het bedrag dat daadwerkelijk binnenkomt.

Die theorie werd als eerste omschreven in de 70′er jaren door de Amerikaanse onderzoeker Richard Easterlin. Nadat verschillende studies aan zijn theorie twijfelden en deze onderzochten, wilde Easterlin weten of zijn conclusie nog steeds klopt.

Na het onderzoeken van verschillende cijfers in 37 landen wereldwijd, waaronder landen met een groeiende economie als China, Zuid-Korea en Chili, kwam hij tot de conclusie dat er weinig veranderd is.

“Simpel gezegd zijn geluk en inkomen, zowel tussen als binnen de verschillende landen, met elkaar verbonden”, aldus Easterlin. “Toch stijgt geluk niet wanneer iemands inkomen stijgt. In China worden inkomens in de komende 10 jaar verdubbeld, Chili heeft daar 18 jaar voor nodig, terwijl het gemiddelde levensgeluk in China en Chili mild achteruit gaat.”

Lees ook:Meer vrouwen dan mannen zeggen geen partner nodig te hebben
Lees ook:Geld maakt een beetje gelukkig
Lees ook:Geld maakt niet gelukkig; een werkster en een catering-service wel!
Lees ook:Je lacht wel, maar ben je ook gelukkig?
Lees ook:Vrouwen hebben liever geld dan een mooi koppie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>