Hoe je berekent of je bij elkaar blijft (of niet)

Er is nu een methode ontwikkeld, waarbij simpelweg mee is te berekenen of een koppel kort, lang of eeuwig bij elkaar blijft.

Aan de hand van 58 paren is deze nu succesvol getest……..

19 van de deelnemende koppels beëindigden hun relatie in het testjaar. Dat was exact het aantal relatiebreuken dat de onderzoekers van de University of Rochester hadden voorspeld, aldus The Telegraph vandaag.

De methode is gebaseerd op een veelgebruikte techniek uit de psychologie: aan de hand van woordassociaties (positief of negatief) wordt geprobeerd te achterhalen wat iemands werkelijke gedachten over iets of iemand zijn.

Hoest iemand bijvoorbeeld automatisch positieve associaties op over zijn of haar partner, dan is de relatie door de bank genomen sterker en de kans dat deze overleeft groter.

“Wat ik vooral zo leuk vond aan deze onderzoeksresultaten is dat ze beter voorspelden wat er zou gebeuren dan de mensen zelf”, zegt onderzoeker Ronald Rogge. “Mensen die er negatieve gevoelens op nahouden, wat betreft een partner, hebben het komende jaar 7x meer kans op een relatiebreuk.”

Dat iemand die negatieve associaties heeft bij zijn partner niet helemaal gelukkig is in de liefde, lijkt niet echt verbazend. Toch is het dat volgens de wetenschappers wel. “De moeilijkheid is dat mensen weliswaar denken te weten hoe gelukkig ze zijn, maar dat dat niet altijd het geval is. En om het erger te maken: als ze zich minder gelukkig beginnen te voelen in hun relatie, willen ze dat niet altijd toegeven.”

De Amerikaanse onderzoekers menen dan ook dat deze methode, waarvoor alleen een stopwatch en een vragenlijst nodig zijn, daarin onderscheidend is. ”Het geeft ons echt een uniek kijkje in de werkelijke gevoelswereld van personen, met name wat betreft hun partner”, aldus Rogge. “Het geeft ons zelfs informatie die ze eigenlijk niet kwijt willen.”

Lees ook:Waarom je over ruzie met je partner ‘geen nachtje moet gaan slapen’
Lees ook:Een stabiele relatie maakt stressbestendiger
Lees ook:Samen onder de hersenscan om te weten of je relatie stand houdt
Lees ook:Vrouwen zijn chagarijniger dan mannen
Lees ook:De wetenschap achter een (on-) gelukkig huwelijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>