Mannen die minder verdienen dan hun vrouw gaan vaker vreemd

Is het een soort compensatie voor hun sluimerende minderwaardigheidsgevoel?

Of krijgen ze thuis wellicht toch te weinig aandacht?

Feit is dat steeds meer vrouwen de hoofd-kostwinnaar zijn en dat de echtgenoten van deze carrierevrouwen vaker vreemdgaan dan mannen die ongeveer in dezelfde loonschaal zitten als vrouwlief………

Dit blijkt uit onderzoek dat gisteren in de V.S. dat gepubliceerd is op MSNBC, Hetzelfde geldt voor mannen die helemaal niets verdienen.

Heren die het qua salaris afleggen tegenover hun vrouw, zouden door de bank genomen tot 5x vaker de scheve schaats rijden.

Onderzoekster Christin Munsch denkt dat het effect te wijten is aan compensatiedrang. De vreemdganger zou zijn gekrenkte ego, dat hij opliep door zijn kleinere loonstrookje, met zijn slippertjes willen opvijzelen.

De onderzoekster durft zelfs nog een stap verder te gaan door te concluderen dat nu eveneens wetenschappelijk is vastgesteld waarom mannen zo graag een grote auto rijden: het is allemaal compensatiegedrag.

Tijdens de jaarlijkse vergadering van de American Sociological Association, waar Munsch’ rapport gepresenteerd werd, kwam nog meer aan het licht. Uit het onderzoek bleek namelijk eveneens dat als mannen veel rijker dan hun liefdespartner zijn, ze óók vaker overspel plegen.

Christin Munsch onderzocht voor de uitspraken echter enkel 18- tot 28-jarigen. Alle deelnemers werden wel gevolgd voor een periode van 6 jaar, en allen hadden een relatie die bij aanvang van de liefdesverhouding minstens een jaar duurde.

Ondanks dat mannen met voornoemde salarisstroken eerder slippertjes begaan, ging van alle mannelijke deelnemers ‘slechts’ 7% vreemd. Bij de vrouwen was dit 3%.

Lees ook:Jonge mannen die solo-kostwinner zijn, zijn niet gelukkig
Lees ook:Mannen die financieel afhankelijk zijn, zullen eerder vreemdgaan
Lees ook:Mensen die scheiden voor hun 40ste lopen daar de meeste schade aan op
Lees ook:Vrouwen maken het vaakst brokken op de weg, maar mannen maken grotere.
Lees ook:Mannen kunnen beter auto rijden dan vrouwen, maar doen het niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mannen die minder verdienen dan hun vrouw gaan vaker vreemd

  1. Pingback: Vrouwen die meer verdienen dan hun man, scheiden vaker | Relatie

  2. Pingback: Succesvolle vrouwen jagen mannen de depressie in | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>