Vakantie goed voor gezondheid, seks en relatie

De vakantie is de tijd om na te denken over welke elementen in het leven een verandering nodig hebben en dit eens goed met de partner te bespreken.

Ver van huis spreken mensen ineens anders met elkaar over thuis, het huishouden, hun relatie en seks………

Uit onderzoek van reisorganisatie Kuoni blijkt namelijk dat Nederlanders tijdens de vakantie erachter komen wat anders moet in het leven.

Ver van huis komt tweederde van de Nederlanders (66%) erachter welke elementen in hun leven verandering nodig hebben.

Een kwart van de ondervraagden neemt de tijd om na te denken over belangrijke beslissingen in het leven. Meer dan een derde neemt zich voor om deze onderwerpen tijdens de vakantie met de partner te bespreken.

Het meest populaire gespreksonderwerp blijkt: de vakantie zelf. Voorgaande en toekomstige reizen worden uitgebreid besproken. Op de 2e plek komen hobby’s, vrienden en familie. Op 3 het gezinsleven (69%), gevolgd door gezondheid (66%) en de relatie (59%). Ook het seksleven wordt door bijna de helft besproken.

Deze gesprekken leiden daadwerkelijk tot veranderingen in het leven. Bijna de helft van de Nederlanders past eenmaal weer thuis een verandering toe op het gebied van gezondheid (48%).

De relatie wordt door 39% op de schop genomen en iets meer dan een kwart (26%) van de Nederlanders geeft na de vakantie een impuls aan zijn seksleven. Ook hobby’s, vrijetijdsbestedingen, vriendschappen, carrière en werk krijgen een boost..

Lees ook:Vakantie is goede investering in liefdes-, gezins- én seksleven
Lees ook:In het café ontstaan nog altijd de meeste liefdes
Lees ook:Vakantieweken zijn ideaal als oppepper voor ingedut seksleven
Lees ook:Vrouwen hebben betere band met zus dan met broer
Lees ook:Vrouwen zijn luier tijdens hun vakantie, mannen geïrriteerder

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vakantie goed voor gezondheid, seks en relatie

  1. Pingback: De eerste vakantie samen is een relatietest | Relatie

  2. Pingback: Vakantie vieren: juist als je single bent! | Relatie

  3. Gerard van de Graaf

    2 of 6 dagen vakantie in Malaga; werk je aan je relatie met de hulp van jullie eigen relatiecoach; 2 keer 2 uur per dag met elkaar in gesprek . Even niks anders. Alle aandacht voor elkaar. Ongestoord. Intens. Doel: Afleren van gedrag dat emotionele schade veroorzaakte.Aanleren gedrag dat ´liefde´ weer kans geeft. Middel: Super com-municatie,genieten, ont-spannen. Leren door te vragen , tot je elkaars verwachtingen en drijfveren kent en begrijpt. Compro-missen sluiten. Resultaat: Terugkrijgen wat je kwijt was. Weten hoe te voorkomen dat je …

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>