De cougar voelt haar klokje tikken

Al vaker schreven we hier over de cougars. Rijpere vrouwen met jong, schoon herengezelschap aan hun zij.

Beroemde rolemodels van dit fenomeen zijn Ivana Trump, Demi Moore, Madonna en onze ‘eigen’ Linda de Mol.

Dat cougars geen modeverschijnsel zijn, maar een puur biologisch aangestuurde aangelegenheid, bewijst nieuw onderzoek………

Wanneer de biologische klok van de vrouw begint te tikken, verhoogt het brein het libido en moedigt het de vrouw aan om te experimenteren op seksueel gebied. En daarmee is de cougar direct wetenschappelijk en evolutionair verklaard.

Onderzoekers van de universiteit van Texas bestudeerden 1000 vrouwen. De dames waren in verschillende groepen in te delen: zeer vruchtbaar (18 tot 26 jaar), verminderd vruchtbaar (27 tot 45 jaar) en in de menopauze (46 en ouder). Alle vrouwen vulden een enquête in waarin hun seksuele gedrag aan bod kwam.

Vrouwen die minder vruchtbaar zijn, hebben veel meer zin in seks. Ze fantaseren vaker over seks, denken er vaker aan en zijn eerder bereid om een one-night stand te overwegen.

“Onze resultaten suggereren dat dit gedrag zich in alle vrouwen met een verminderde vruchtbaarheid openbaart,” vertelt onderzoeker Judith Easton.

“Het kan dan wel moeilijk zijn om een kind te verwekken na je 35e, maar ons onderzoek suggereert dat de psyche van de vrouw haar tot de menopauze blijft motiveren om het te proberen.”

Lees ook:Mannen en vrouwen kunnen elkaar de schuld geven van hun overgang
Lees ook:Vrouwen hebben geen moeite met minder seks na overgang. Hun mannen wel
Lees ook:Meerderheid mannen denkt aan een ander tijdens seks met partner
Lees ook:De anticonceptiepil maakt vrouwen minder sexy en meer jaloers
Lees ook:Als er te weinig vrouwen zijn, gaan mannen met geld smijten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>