Van man + kinderen word je vet

Dat je van samenwonen en getrouwd zijn behoorlijk aankomt, was bekend.

Het moederschap is echter de grootste killer is voor het gewicht van vrouwen.

Moeders zijn gemiddeld 4 kilo zwaarder zijn dan hun kinderloze leeftijdsgenotes.

Zo blijkt uit Australisch onderzoek onder 6000 vrouwen tussen 18 en 23 jaar gedurende 10 jaar.

Elke vrouw vulde een vragenlijst in over haar gewicht, lengte, leeftijd, lichamelijke activiteit en alcoholconsumptie op verschillende tijdstippen.

Daaruit blijkt dat een vrouw van 63 kilo zo’n 5 kilo aankomt als ze geen kinderen heeft en single blijft, met partner eet ze er 7 kilo bij en met man + kinderen komen er 9 kilo aan.

Volgens de onderzoekers komt dit doordat vrouwen die samenwonen ongezonder eten door hun partner en minder tijd nemen om te bewegen.

Professor Annette Dobson: “Dit is een belangrijk resultaat aangezien obesitas almaar toeneemt. Trouwen of samenwonen en het moederschap maken overduidelijk dik. Het is belangrijk te bestuderen hoe we dit kunnen voorkomen, daarom gaan we precies bekijken tijdens welke periode vrouwen extra voorzichtig moeten zijn.”

Lees ook:Van trouwen word je dik !
Lees ook:Ook mannen worden dikker als ze kinderen krijgen
Lees ook:Vrouwen vallen ruim 6 kilo af door een gebroken hart
Lees ook:Vrouwen worden dik op hun 38ste, mannen boven de 40
Lees ook:Gescheiden ouders zorgen ervoor dat hun kinderen eerder gaan samenwonen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Van man + kinderen word je vet

  1. Victor

    Ondertussen komt obesitas in alle lagen van de bevolking voor, bij vrouwen èn bij mannen. De oorzaak zoeken bij zwangere vrouwen of samenwonen vind ik onjuist.

    Ik denk dat de oorzaak ligt in het feit dat kinderen slechte eetgewoontes krijgen aangeleerd. Kinderen bedenken de drie P’s niet zelf; Patat, Pannenkoeken en Pizza.

    Helaas gebruiken veel ouders ongezond voedsel als beloningsmiddel. Daarmee krijgen kinderen vanzelf het idee dat ongezond eten lekkerder is dan bijvoorbeeld het eten van groente en fruit. De rest van je leven is het dan moeilijk om gezond te eten, met alle gevolgen van dien…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>