Blondines zijn verwend en agressief

‘Gentlemen prefer blond’ en ‘Blond girls have more fun’ en natuurlijk ‘Een dom blondje’ zijn de gezegdes.

Feit is dat vrouwen met blond haar meer aandacht naar zich toe trekken dan anderen en dat ze vaker hun zin krijgen.

En daar worden ze nou juist zo verwend en vervelend van……………

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië, waarover is gepubliceerd in Proceedings of the National Academy of Science.

Door de manier waarop men blondines benadert, krijgt deze groep vrouwen namelijk te maken met het zogenaamde prinsessen-effect en zouden zij agressiever en standvastiger zijn in het bereiken van hun doelen dan andere vrouwen.

Ook wanneer het (zoals meestal) geen natuurlijke blondines zijn, zouden deze vrouwen vatbaarder zijn voor deze eigenschappen. Sterker nog: wanneer het haar pas geverfd is zouden de eerste tekenen van deze ‘blonde ambitie’ zich al aandienen.

Wetenschappers ontdekten dit tijdens een studie naar de aantrekkelijkheid van vrouwen en de manier waarop dit hun gedrag beïnvloedt. Het doel was vast te stellen of knappe dames eerder boos worden wanneer zij hun zin niet krijgen.

“We verwachtten dat blonde vrouwen vinden dat ze meer rechten hebben”, zegt hoofdonderzoeker Aaron Sell tegen de Times Online. “Wat we niet verwachtten was dat ze zoveel agressiever zijn dan andere vrouwen.”

Lees ook:Waarom mannen heftig op blondines reageren
Lees ook:In de horeca hebben blondines meer fun, pardon… fooi
Lees ook:Mannen meer geïmponeerd door brunettes dan door blondines
Lees ook:Blondines voor seks, brunettes voor echt
Lees ook:Blond is booming vanwege de crisis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Blondines zijn verwend en agressief

  1. Pingback: Blondines voor seks, brunettes voor echt | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>