Vrouwen voelen zich nog steeds veiliger met een man!

Een eeuw emancipatie en een generatie zelfstandig verdienende vrouwen hebben niet kunnen veranderen dat vrouwen zich in gezelschap van een man veiliger voelen dan in hun eentje.

Dat is kort door de bocht de uitkomst van een onderzoek onder ruim 500 vrouwen en 1000 mannen, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Luz in opdracht van Homesafety, aanbieder van alarmsystemen.

Vroeger waren de rollenpatronen extremer. Tegenwoordig is de Nederlandse vrouw zelfstandig en onafhankelijk. Echter niet als het haar veiligheid betreft: ruim 90% wil beschermd worden door de man.

Dit is te verklaren uit het feit dat tijdens extreme situaties het oerinstinct sterker naar boven komt en traditionele seksepatronen worden geactiveerd.

Vouwen denken bij gevaar eerst aan de straat: criminaliteit, hangjongeren of asociaal rijgedrag in het verkeer. Vrouwen met kinderen denken automatisch aan hun veiligheid; in het verkeer en thuis zoals vallen van de trap of brandgevaar. Maar verder staan vrouwen niet graag stil bij gevaren thuis.

Vrouwen waarderen hun gevoel van veiligheid thuis dan ook met een ruime 8. Goed contact met de buren (24%) en een rustige buurt (27%) verklaren de hoge waardering. De waardering daalt wanneer er sprake is van inbraken in de nabije omgeving.

1 op de 3 vrouwen heeft ooit een inbraak meegemaakt. Het ergste vindt ze dat een vreemde haar huis heeft doorzochten aan haar spullen heeft gezeten. Pas op de 3e plaats volgt pas het kwijtraken van spullen.

Ruim de helft van de manen denkt dat op het moment van een inbraak de vrouw wil dat hij een actieve rol aanneemt: zoals het afschrikken of aanvallen van de inbreker.

Echter, die gedachte is onterecht. Meer dan de helft van de vrouwen wil juist dat de man bij haar blijft en haar beschermt.

Vrouwen voelen zich veiliger als ze samenwonen. Toch voelen ze zich thuis regelmatig onveilig bij het horen van onbekende geluiden (26%), wanneer er sprake is van inbraken bij bekenden of buren (19%) of bij inbraken in de woonplaats (19%). 11% voelt zich minder veilig als ze een nacht alleen moet slapen.

Lees ook:Mannen hebben nachtmerries, vrouwen liggen wakker na een inbraak
Lees ook:Oudere mannen zijn geiler op vakantie met veel oog voor andere vrouwen
Lees ook:Veel vrouwen voelen zich nou nooit eens sexy
Lees ook:Lekker gluren bij de buren
Lees ook:De echte ‘happy single’ is vaak een swofty

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>