Sssssst. De meeste geheimen gaan over seks

‘Ik ben verliefd op mijn buurvrouw’. ‘Ik kan mijn gezin niet meer aan’. En: ‘Ik heb zo’n kleine zaadbal’.

Dit is een kleine greep uit de honderden inzendingen die een Nederlandse wetenschapper  op zijn website heeft verzameld. ”

De meeste geheimen gaan over seks………”

Zo vertelt vertelt Andreas Wismeijer in De Telegraaf.

Iedereen heeft wel een geheim, zegt Wismeijer, die docent is aan de Universiteit van Tilburg.

Sinds mensenheugenis staan seksuele onderwerpen op de eerste plaats. Ook houden mensen vaak persoonlijke overtredingen geheim, zoals te hard rijden en alcoholmisbruik.

Op nummer 3 staan vragen over persoonlijk falen. Mensen schromen om met anderen over grote levensvragen te praten, zoals ‘ben ik een goed mens?’ of ‘doe ik het wel goed?’.

Tot nu toe zijn het vooral de vrouwenbladen die zich met geheimen bezighouden. Ten onrechte; wetenschappelijk is er heel veel interessants over geheimen te vertellen.

“Geheimen verdienen meer dan alleen de damesbladen, vindt de psycholoog. Daarom richtte hij in 2007 samen met een collega de site geheimenvan.nl op.

Wismeijer ziet het als een soort alternatieve biechtstoel. “Mensen kunnen er terecht om anoniem geheimen op te schrijven. Ook kunnen ze op elkaars geheimen reageren en advies geven.”

Zijn geheimen die op een internetsite staan nog wel geheim? “Ook al weet heel de wereld van jouw geheim, zolang degene die het echt niet mag weten niet op de hoogte is, blijft het altijd een geheim.”

Andreas Wismeijer gebruikt de geheimen van het forum ook voor een populair wetenschappelijk boek over geheimen dat hij in het najaar op de markt hoopt te hebben. Sssssst.

Lees ook:De dingen die we liever geheim houden
Lees ook:Vreemd gegaan?
Lees ook:Welke geheimen gaan er mee de kist in?
Lees ook:De Liefdesbiecht: een kabinet vol geheimen
Lees ook:Bij vrouwen is je geheim 40 minuten langer veilig dan bij mannen

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Sssssst. De meeste geheimen gaan over seks

 1. Ricardo

  Hallo…….al een tijdje heb ik kontakt met mijn ex buurvrouw.

  Ze woont 5 minuten van me vandaan,een aantal jaartjes geleden stond ze op balkon het was een warme dag.
  Ze stond wat te praten met een andere buurvrouw,nadat ze het gesprek beeindigd had bukte ze even om wat verfwerk te doen.

  Op dat moment keek ik vol in haar blousje ik zag meteen dat ze flinke borsten had.
  Ze is wel veel ouder als ik ben ik ben namelijk 42 en zij is veel ouder en dan moet je denken over ver over de 70,maar ik zeg er wel bij dat ze er echt goed uit ziet de borsten zitten op nog echt op de goede plek dus het zijn nog echt geen hangtieten.

  Ik heb haar verteld dat ik haar nog aantrekkelijk vind en dat vond ze wel grappig.

  Sinds die tijd hebben we vaak intieme gesprekken,als we dan even in de keuken staan te praten komt ze altijd dicht tegen mij aanstaan en voel ik haar grote borsten tegen mij aan,soms dan beweeg ik met mijn ellebogen expres tegen haar borsten maar ze blijft gewoon staan terwijl.

  Ik heb haar verteld dat ik haar borsten nog erg mooi vindt,en dat ik er opgewonden van wordt,een andere vrouw zou mij allanger de deur hebben gewezen…zei vindt het geen probleem.

  Laatste keer zag ik een blaadje van hunkemuller op het aanrecht liggen,normaal liggen dat soort dingen altijd ergens anders nu ineens in de keulen.
  Op de plek waar we altijd kletsen,ineens pakte ze het blaadje en begon er in te bladeren en vroeg wat ik mooi vond.

  Door de telefoon zijn onze gesprekken nog intiemer,kort gelden begon ze over bh’s en ze had een bh gezien dat haar borsten wel erg groot maakte en ze zei ik ga m is een keer passen.

  Of ik neem m mee naar huis en dan kon ik het is zien hoe het stond,ook een paar weken geleden had ze een truitje gekocht toen zei ze jeetje als ik dat ding aan heb dan heb ik wel een blikvanger.

  Toen vroeg ik haar m is aan te doen ze zei de volgende x als je komt doe ik m aan.

  En ja hoor ze had me aan strak en een laag decolite,ik kreeg meteen een harde.

  Ik heb haar ook verteld dat ik regelmatig mastubeer en dan aan haar denk en dat ik dan zo klaar kom.

  Ze vind dat allemaal geen probleem.
  Nu vraag ik mij af wat zou er bij haar nu omgaan,zou ze ook gewoon geil zijn en wil gewoon sex.

  Nogmaals dit is echt waar en ze is echt heel veel ouder als ik…

  Ben benieuwd.

  Groetjes Ricardo

    /   Reply  / 
 2. eef

  bij gebrek aan beter ricardo

    /   Reply  / 
  1. Ricardo

   welnee! sukkel

     /   Reply  / 
 3. A.

  Oplossingen- Liefde/relaties/sex/lichaam!Email me en ik help!!
  Hulp nodig met een jongen/meisje aan de haak slaan?
  ik help je graag!Ik ben er een expert in, ook in relaties/liefde/bedrog alles
  je kan me alles vragen waar je mee zit en meestal weet ik wel de oplossing
  of hoe je een man/vrouw kan krijgen die je leuk vind, je moet het spel spelen,
  en ik weet de regels.Vraag alles aan me, ook over sex/relaties/lichaam alles! email mij als je iets wilt vragen!

    /   Reply  / 
  1. Jan Willem

   Hallo Alice
   Ik zit met een probleem ik ben al een tijdje verliefd op een leuk meisje maar ze heeft een vriend. Ik heb haar geprobeert uit mn kop te krijgen maar dat lukt niet als ik slaap droom ik over haar en die dromen worden steeds erger, het zijn nogal sexuele dromen.Ik wil weten of zij mij ook leuk vindt en de zelfde behoeftes voor mij koesterd als ik voor haar. Het moeilijke aan deze situatie is dat ze ook nog eens voor me is komen werken. Ik ben namelijk leidinggevende op een kantoorafdeling.Ik heb naast sexuele verlangens ook hele diepgaande gesprekken met haar. Ik heb het gevoel dat ze mij met haar ogen uitkleed en andersom doe ik dat ook bij haar.Soms fantaseer ik tijdens werktijd om haar eens over mijn bureau te leggen helemaal af te likken en heerlijke sex met haar te bedrijven. Het klikt gewoon ontzettend goed, maar het frustreerd mij dat zij onbereikbaar is. Hoe kan ik dit aanpakken please help me. Ik sta voor alles open.
   Liefs
   Jan Willem

     /   Reply  / 
 4. De Kast

  Voor een pilot van het televisie programma zijn op zoek naar mensen die anoniem hun geheim met ons willen delen.

  Heel veel mensen hebben een geheim, en soms kan een geheim zelfs zo zwaar wegen dat het psychische en lichamelijke klachten kan veroorzaken. Het praten over je geheim kan dan ook ontzettend opluchten.

  Wij bieden jou een kans om anoniem over jou geheim te praten. Voor ons zijn er geen taboes. Geen geheim is te groot of te klein en wij vellen geen oordeel.

  Het programma wil naast praten over geheimen, mensen de kans geven om met hun geheim naar buiten te treden. Dit is echter geen voorwaarde, je hebt het altijd zelf in de hand.

  Dus heb jij een leuk, verdrietig, heftig, of intiem geheim en lijkt het je fijn om hierover te praten. Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze redactie, die u meer informatie kan geven.

  In eerste instantie is deze pilot alleen bedoelt voor internet.

  Reageer nu!

  [email protected]

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>