Eigentijdse Mrs Robinson blieft geen jonge minnaar

Meer dan 40 jaar na de filmklassieker ‘The Graduate’ geeft een Nederlands onderzoek opmerkelijke, nieuwe inzichten in het leven van de hedendaagse generatie ‘Mrs. Robinson’, oftewel de vrouwen van 50+.

Een onderzoek van TNS Nipo onder 100 Nederlandse vrouwen van 50 jaar en ouder in opdracht van online spelletjes-expert Zylom geeft de volgende uitkomsten.

Ouder worden geen probleem – Slechts 12% van de oudere vrouwen maakt zich druk over ouder worden en belangrijker nog: ze willen voor geen goud weer 18 zijn.

Blijf bij je man – Alle ondervraagde vrouwen zijn blij met hun partner en zouden die niet inruilen voor een spannende jonge minnaar.

De baas in huis – Vrouwen laten zich de wet niet voorschrijven door hun partner en de meeste beslissingen worden in samenspraak gemaakt. Slechts 2% zegt dat hun partner de baas in huis is.

Techologie is leuk – Vrouwen van 50+ zijn goed op de hoogte van moderne technologieën en surfen geregeld op internet. Slechts 11% doet dit minder vaak dan één keer per week.

Vrolijk en vrij – het gezegde ‘hoe ouder, hoe wijzer’ kan wel vervangen worden door ‘hoe ouder, hoe gelukkiger’. 70% van de respondenten was het hier mee eens.

Lees ook:Vrouwen boven de 45 jaar willen een toyboy als minnaar
Lees ook:Kerstborrel van de zaak: OK, maar kan de baas wegblijven?
Lees ook:Secretaresses over hun relatie met een bekende baas
Lees ook:Je partner is schadelijker voor je bloeddruk dan je baas!
Lees ook:De toyboy legt het af; oudere mannen zijn rijker!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>