Alweer verliefd

Val je telkens weer als een blok voor iemand? Heb je na een paar ontmoetingen al vlinders in je buik en ben je hoteldebotel?

Dan ben ie iemand die snel verliefd wordt.

Er zijn mensen die beweren nooit verliefd te zijn geweest, maar er zijn dus ook mensen die het heel snel worden.

En wat als je telkens denkt dat dit ‘de ware’ is omdat je sjóóó verliefd bent? Hoe weet je dan dat het dit keer wel echt is? Je moet jezelf indammen, maar hoe?

Volgens relatiepsychologe Carolyn Bennet kun je het volgende doen:

1) Relatie vs persoon
Soms gaat een relatie meer om ‘het hebben van de relatie’ dan om de persoon zelf. Je stort je in de relatie, alles evolueert razendsnel en schijnbaar ‘natuurlijk’. Niets is minder waar. Aan de basis liggen angsten, om alleen te blijven bijvoorbeeld, die je maskeert door snel stappen te zetten die ‘bewijzen’ hoe goed het wel gaat. Geef de dingen de tijd om te evolueren. Op die manier forceer je niks dat potentieel echt heel goed zou kunnen zijn.

2) Vrienden vs lief

Zeker in het begin wil je zoveel mogelijk tijd met je vriend(in) doorbrengen, en ontstaat de neiging hem/haar overal mee naartoe te nemen. Typisch gedrag als je eigenlijk schrik hebt om alleen te zijn, of dat de ander je in de steek laat.

Zelfs als je vrienden/collega’s/familieleden dat niet erg vinden, is het gezond om eens ergens alleen naartoe te gaan. Zo wordt die beste vriendin/grappige collega/luisterend oor niet gemist, heb je iets om te vertellen tegen je vriend(in) en heb je ‘neutrale’ plaatsen en vrienden voor als het mis zou lopen.

3) Jouw droom vs haar/zijn droom
Gaan je toekomstdromen om wat jij wil voor jullie, of volg je eerder zijn of haar dromen? In dat laatste geval is het mogelijk dat je nog niet zeker bent dat je hem of haar voor je gewonnen hebt. Focus op het hier en nu, dat moet volstaan. Heeft je partner grote dromen, steun die dan maar raak er niet te veel in meegesleept. Dat kan je het gevoel geven dat je jezelf hebt verloren.”

Lees ook:Deze 7 types kunnen zich wel ‘vrienden’ van je noemen, maar zijn het niet
Lees ook:In dromenland gaat iedereen vreemd
Lees ook:Wanneer je toch echt nee moet zeggen tegen dat huwelijksaanzoek
Lees ook:Katja Schuurman & Thijs Römer: hoe blijf je vriendjes met je ex?
Lees ook:Wat je gedaan moet hebben voordat je de huwelijksboot pakt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>