Een nieuwe start

Mirjam Windrich, coach en therapeute: “Of je wilt of niet, alles is altijd in verandering. En daar is niets mis mee: iedere verandering nodigt je uit tot persoonlijke ontwikkeling”.

Zij schreef “Een nieuwe Start“. Iedereen die bang is voor het onbekende en geneigd is om vast te houden aan alles wat vertrouwd en bekend is, zal baat hebben bij dit boek.

In het boek staat niet wat je moet doen als je te kampen hebt met blokkades, irreële gedachten en angsten, maar er wordt aan de hand van een stappenplan beschreven wat je voor jezelf zou kunnen onderzoeken. Dat kunnen opdrachten zijn als: benoem je huidige situatie, vraag je af of deze situatie nog past bij je huidige jij, vraag je af wat je mist, bijvoorbeeld diepgang, en bedenk hoe je dit zou kunnen veranderen. Die gedachten en gevoelens die daardoor naar boven komen nodigen uit tot actie.

Windrich: “Bij iedereen verloopt een verandering anders, maar als je ervoor zorgt dat je angst voor het onbekende vermindert, is het gemakkelijker om te veranderen. Naarmate je meer weet, neemt je vertrouwen toe. Een verandering overkomt je, hoe je er vervolgens op reageert, daar heb je wel invloed op”.

Lees ook:Een nieuw jaar: een nieuwe minnares of monogaam worden
Lees ook:Helft vrouwen heeft ‘reserve-partner’ voor als de huidige weggaat
Lees ook:Piekeren niet goed voor relatie
Lees ook:Over liefde tijdens kantooruren
Lees ook:Een app om alles exclusief te delen met je geliefde

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een nieuwe start

  1. Lola

    ik heb haar methode gebruikt toen ik verliefd op een ander werd, maar nog wel getrouwd was. Het werkte als een tierelier. Ik heb me nog nooit zo geholpen gevoeld bij zoiets ergs als een scheiding, maar ik ben bij mezelf gebleven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>