Wat voetbal over je relatie kan leren

Het EK is weer aan de gang. We zijn allemaal blij natuurlijk dat Oranje het zo goed doet. En vrouwen merken: voetbal is leuk zeg!! Als vrouwzijnde krijg je wellicht wat meer begrip voor die voetballiefde. Maar je kunt er meer van leren. Bijvoorbeeld dat het mooie van voetbal is: vrouwen hebben er niets mee te maken!In het boek ‘vrouwen houden van mannen, mannen houden van voetbal’, wordt de bijzondere verhouding tussen mannen en voetbal uitgelegd. Belangrijk is dat vrouwen daar eigenlijk geen deel van moeten uitmaken. Mannen willen het voetbalveld vrij houden van vrouwen omdat dat een plek is waar zij zich nog de baas voelen. En dat is ook het mooie van voetbal: het heeft helemaal niets met vrouwen te maken!

Tijdens het voetbal en de benodigde rituelen eromheen zoals drinken en bij elkaar komen in de kroeg en ouwehoeren over voetbal, worden vriendschappen gesloten. Mannelijke vriendschappen. Stoere vriendschappen. Dus laat ze lekker.

Als vrouw kun je voetbalverschijnselen ook toepassen op het mannelijk geslacht en kun je een hoop leren over je relatie. Bijvoorbeeld de uitspraak: en nu scoren anders kleeft er bloed aan de paal! Dat is duidelijke taal. Dat is wat mannen willen horen. Je moet dus duidelijk zijn en duidelijke vragen stellen of zelfs bevelen geven. De coach vraagt ook niet aan een voetballer of hij, als hij zin heeft en tijd trouwens, even op het doel wil schieten en als het kan zelfs scoren.

Dus gewoon genieten van het voetbal en als het EK is afgelopen dan laat je je man gewoon lekker voetbal kijken. Daarna pas lekker opdrachten geven.

Als afsluiter nog even lachen met domme uitspraken van voetballers (staan ook in het boek):
* David Beckham: mijn ouders zijn er altijd al voor me geweest. Sinds ik zeven was.
* Thierry Henry: Soms moet je bij voetbal doelpunten maken.
* Trainer Bosnie: Als je 2-0 achter komt, is een 1-1 niet meer mogelijk

Lees ook:Kunnen mannen en vrouwen ook ‘gewoon vrienden zijn? VII
Lees ook:Gezamelijke liefde (of -haat) voor voetbal is goed voor de relatie
Lees ook:Vrouwen prefereren virtuele vriendinnen
Lees ook:Mannen in pak scoren sneller een partner
Lees ook:Wat mannen over vrouwen weten

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wat voetbal over je relatie kan leren

  1. Chris van Hattem

    Whoohaha geniaal en je timing…ook een sportterm…is geniaalerder.
    Daarom kijk ik americanfootball..daar heb je nog cheerleaders…
    Okay, m’n meisie vindt dat ook leuk, of ze doet lief ‘alsof’..want in het 2e en 3e kwart heeft ze het alleen nog maar over kontjes. Phew football kijken met m’n vriendin is een feest! Je verstaat die suffe verslaggevers tenminste ook niet meer haha Top..thanx

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>