Alles onder controle ?!

‘Alles onder controle. Time management voor drukke moeders’, een boek geschreven door Allison Mitchell. Het is een boek dat je probeert te leren hoe je met een strakke organisatie en timemanagement je leven als drukke (werkende) moeder in het gareel kunt houden.

In het boek worden twee karakters opgevoerd om het geheel duidelijk te maken: Manische Miranda maakt overal een potje van en perfecte Paula is de perfecte tegenhangster.

Bedoeling voor Miranda is om Paula te worden, de wondermama, altijd vriendelijk en georganiseerd. Niets op aan te merken, behalve dat de echte drukke moeders die dit lezen Paula wel het liefst achter het behang willen plakken. Aan de andere kant streven werkende moeder er vaker naar een Perfecte Paula te zijn dan een Manische Miranda. Want de meeste werkende moeders weten heel goed te camoufleren dat het ze soms te veel wordt, dat ze het soms niet redden en dat ze soms niet zo georganiseerd zijn als ze willen doen voorkomen. Waarom is dat? Waarom willen werkende moeders doen voorkomen dat ze wondermama zijn? Is het zo erg om niet alles onder controle te hebben? Om eens een keer het gevoel te hebben: nee nee driewerf nee! Ook naar je kinderen toe. Vergaat de wereld als je je kind op de verkeerde dag naar ballet brengt? Is het zo vreselijk erg als je die ene tandartsafspraak vergeet? Als je de was een week laat liggen? Waarom is het voor sommige moeders zo shockerend als je zegt: de kinderen waren uit logeren, heerlijk, ik heb het hele weekend geen flikker uitgevoerd.

Vrouwen, werkende moeders, maken ook wel eens fouten, en hebben ook wel eens geen zin om op te ruimen, de was te doen, te koken, stofzuigen, de kinderen de schijf van vijf voor te zetten, en er voor te zorgen dat ze er zelf ook nog eens piekfijn en energiek uitziet.

Laat dat masker eens vallen en sta eens stil bij wat jij wil, wat jij nodig hebt. Ga lekker een hele dag op de bank liggen lezen en laat de boel de boel. Weg met die schuldgevoelens. Mocht er een andere moeder bij je binnenkomen en haar neus optrekken bij het rondslingerend speelgoed, lege chipszakken en de aanrecht vol met afwas? Troost je dan met het feit dat jij in ieder geval een leuke dag hebt gehad.

Lees ook:Superwoman met man en druk gezin voelt zich alleenstaande moeder
Lees ook:Moedermaffia: zoek de verschillen / gelijkenissen
Lees ook:Drukke 30′ers ontspannen onder vrienden beter dan met gezin
Lees ook:Zodra mannen vader worden gaan ze klassiek denken
Lees ook:Vrouwen gaan liever met vriendinnen op vakantie dan met man & kids

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Alles onder controle ?!

  1. Lisabet R.

    lang leve de slummy mummy!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>