Waarom vrouwen liefst liegen over hun leeftijd

Mannen liegen op datingsites, maar ook elders, het vaakst over de staat van hun carriere en inkomen. Vrouwen liegen over gewicht en leeftijd. Naar onderen dan, zo blijkt uit onderzoek waar we eerder over berichtten bij relatie.blog.

Dat is opvallend, want vraag kleuters hoe oud ze zijn, dan krijg je trots het antwoord te horen, inclusief handgebaren en vooral die half erachter.

Volgens een wereldwijd onderzoek van Dove noemt slechts 10% van de vrouwen met trots haar leeftijd. Daarbij richten ze ze zich altijd op de negatieve associatie met verouderen.

Een kwart gebruikt een negatieve beschrijving voor hun voorkomen wanneer hen wordt gevraagd hoe oud ze zijn, zoals ‘oud’ en ‘te dik’. De leeftijdsvraag maakt vrouwen zelfs zo ongemakkelijk dat velen veinzen jonger te zijn en zelfs hun verjaardag niet vieren.

Schoonheid heeft echter niets te maken met een getal. Daarom maakte Dove het filmpje ‘How Old Are You?’ om vrouwen aan te moedigen hun schoonheid te vieren en meer zelfvertrouwen te krijgen, ongeacht hun leeftijd.

Lees ook:Dove neemt Photoshop op de hak en toont hoe vrouwen er echt uitzien
Lees ook:Mannen liegen meer met hun internetprofielen dan vrouwen
Lees ook:Placebopleister van DOVE bewijst dat schoonheid tussen de oren zetelt
Lees ook:De genderwissel: word je er ongemakkelijk van?
Lees ook:Mannen, vrouwen en liegen. De verhouding is 3 : 1

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>