‘Kom schat, we gaan vanavond in ons blootje uit eten’

Naakt voedsel, pure ingrediënten en zeker niet uit pakjes: dat zijn de motto’s van het moderne eten. Maar in het nieuwe Londense restaurant ‘The Bunyadi’ trekken ze dat ook door naar de gasten.

Die gaan namelijk ook naakt. Letterlijk.

Deze week is de exclusieve eettent voor 3 maanden open gegaan. Eters hoeven hun kleren niet thuis te laten. Het restaurant heeft 2 gedeeltes. Enerzijds is er de ‘pure naakte sectie en anderzijds een bedekte. Gasten krijgen badjassen, kleedkamers en kluisjes ter beschikking, zo schrijft The Standard.

Alles zal vrij zijn van ‘de valstrikken van onze moderne wereld’. Het eten heeft geen kunstmatige stoffen, er is geen elektriciteit of gas, geen telefoons en klanten kunnen desgewenst dus ook hun kleren uittrekken. Het eten wordt bereid op een houtskoolgrill en geserveerd op handgemaakt servies van klei.

The Bunyadi, wat ‘fundament’, ‘basis’ of ‘natuurlijk’ betekent, is ontsproten aan het brein van Lollipop, een bedrijf dat ook ‘ABQ London’ opende, een cocktailbar volledig in het thema van de populaire televisieserie ‘Breaking Bad’.

“Het idee is om echte vrijheid te ervaren”, aldus Seb Lyall, de oprichter van Lollipop. “We hebben er hard voor gewerkt om een ruimte te creëren waar alles naakt is. Dankzij het o.a. bamboeschermen en kaarslicht blijft het discreet, terwijl we tegelijk trouw blijven aan ons principe. Dit is tot nu toe onze grootste uitdaging, maar we zijn er dan ook erg enthousiast over.”

Liefhebbers van naakt eten genoeg. Tot nu toe staan er al 5000 mensen op de wachtlijst. Uiteraard mag er niet gefotografeerd worden, maar de smartphones moeten dan ook in de kluis.

Lees ook:Gat in de markt: restaurant met nanny-afdeling
Lees ook:Waarom vrouwen online shoppen soms opwindender vinden dan hun man
Lees ook:Huilen met de kerstspecial van ‘All You Need Is Love’
Lees ook:Eten verdringt seks en het goede figuur van vrouwen
Lees ook:Elkaar helemaal uitkleden als eerste date: geef je op!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>