Op 4 mei zetten we alle mobieltjes 2 belminuten stil

Echt stil is het in Nederland nog slechts op enkele plekken. Daarvoor bestaat zelfs een heuse stiltekaart.

De 2 minuten stilte aan de vooravond van Bevrijdingsdag werden ingesteld in 1946. Dan kan iedereen op zijn of haar manier de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken. Inmiddels is de Nationale Dodenherdenking ook een moment om bij álle slachtoffers van oorlog en geweld stil te staan.

In die 70 jaar geschiedenis van de 4e en 5e mei is er nogal wat veranderd. We hebben immers de Digitale Revolutie en er zijn behoorlijk wat mensen die in paniek raken als ze langer dan een minuut geen internet hebben. Daarom vind ik het voorstel van het Bevrijdingscomité ook een topidee…….

Op 4 mei om 19:58 uur moet het tijdens Dodenherdenking echt stil zijn, dus moet ook de mobiel uit. Die oproep doen de initiatiefnemers van 2 Belminuten Stilte, samen met de grote telecomproviders.

Een opvallende actie, gesteund door de grote belmaatschappijen. “Als we met Dodenherdenking al niet meer kunnen disconnecten, wanneer dan wel?”, aldus Sidney Vollmer, een van de mensen achter het plan.

KPN, Vodavone en T-mobile hebben zich achter de actie geschaard, net als het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Op de website staat de oproep: “Media zwijgen, het OV staat stil, zelfs vliegtuigen mogen niet landen. Tijdens Dodenherdenking staat Nederland stil. Laten we ook gezamenlijk onze smartphones uitzetten.”

Lees ook:Mobieltje is grootste stoorzender tijdens daten
Lees ook:Kindermishandeling: niet wegkijken!
Lees ook:Slachtoffers huiselijke geweld krijgen gratis verhuizing
Lees ook:Als oude mensen niet meer voor hun geliefde huisdier kunnen zorgen
Lees ook:De speciale lepeltje-lepeltje-matras

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>