Karin Bloemen, Javier Guzman e.v.a. verdrijven depressies

In 2014 was 8% van de Nederlanders van 12 jaar of ouder depressief. Dat komt neer op ruim 1 miljoen personen.

Vrouwen (9%) zijn vaker depressief dan mannen (6%), blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vrouwen krijgen ook bijna dubbel zo vaak antidepressiva verstrekt dan mannen, namelijk 8% tegenover 4%.

Maar Karin Bloemen, Javier Guzman en Mike Boddé gaan ‘the blues’ vanavond verdrijven met iets anders tijdens het eerste Nederlandse Depressiegala.

Het gala wordt geopend door minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Anita Witzier gaat de boel aan elkaar praten.

Doel is aandacht vragen voor begrip en openheid rondom depressiviteit, melden initiatiefnemers psychiater Bram Bakker, psychiater Esther van Fenema en patiënten-belangenbehartiger Mariëlle Horsting.

“Want door het taboe hebben mensen met een depressie 2 grote problemen”, aldus Bram Bakker. “De depressie zelf én het feit dat ze er moeilijk voor uit durven komen omdat ze zich onbegrepen en eenzaam voelen”.

De initiatiefnemers van het Depressiegala op Blue Monday pleiten voor meer aandacht en kennis om de ziekte beter te bestrijden. “Bijvoorbeeld door meer onderzoek naar depressie en goede behandelingen. Maar ook op het terrein van voorlichting en openheid is nog veel kostbaar werk te verrichten.”

De opbrengsten van het Depressiegala gaan naar een project voor jongeren en depressie. Kaarten kunnen HIER besteld worden.

Lees ook:De wraaklust van vrouwen t.a.v. hun ex
Lees ook:Psychiater Bram Bakker vindt het niet kloppen dat premier Mark Rutte single is
Lees ook:Succesvolle vrouwen jagen mannen de depressie in
Lees ook:Sociale media stimuleren stalkers
Lees ook:Wanneer je partner echt depressief is

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>