Facebook in het echte leven: geen gezicht

Dat Marc Zuckerberg met zijn digitale versie van het aloude smoelenboek de wereld zo zou veranderen had hij waarschijnlijk zelf ook niet gedacht.

Afgelopen zaterdag zat ik na een strandwandeling met honden in een paviljoen toen er een hele club vrouwen bij het terras aan kwam, om al kwetterend hun plekje te vinden en eruit te komen of ze nu wel of geen alcoholische dranken zouden bestellen.

Toen dat eenmaal rond was, werd het stil aan tafel. Doodstil. Alle dames waren verdiept in hun smartphone om al hun sociale netwerken op de hoogte te brengen van hun heugelijke uitje en om te kijken wat ze dan toch weer gemist hadden. Velen fotografeerden het drankje c.q. bordje dat voor hun neus stond. Dat we het maar weten…….

Ik vond het eigenlijk een bizarre situatie. Soms stootte de ene de andere aan om wat te laten zien van de rest van de wereld om daarna weer in de bekende tablethouding te duiken.

Grappig genoeg stuitte ik vanochtend op een video als we in de ‘echte wereld’ zouden praten zoals we dat op onze Facebook, Twitter en app-groepjes doen.

Voila:

Lees ook:Canadees op wereldreis met vrouw die exacte de naam heeft van zijn ex
Lees ook:Hoe eerlijk moet je zijn als vriendinnen onder elkaar?
Lees ook:Seks met de ex blijft fascinerend
Lees ook:We liegen ons heel wat lol in het leven (vooral in het weekend!)
Lees ook:Neus is grootste aandachttrekker

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>