We schelden het meest met ‘Hoer’, ‘Homo’, ‘Marokkaan’ en ‘Jood’

Goed voorbeeld doet goed volgen en dat geldt ook voor slecht.

De Bond tegen het vloeken had vroeger niet voor niets een campagne die ‘Word geen naprater’ heette, met een grote ara erop. Welke religie je ook hebt en of je nu man of vrouw bent: vloeken en schelden flateren een mens nimmer, en kinderen zijn papegaaien.

‘Homo’, ‘hoer’, ‘marokkaan’ en ‘jood’ zijn de meest gebruikte scheldwoorden door scholieren vanaf 8 jaar. En van wie zouden ze dat nou hebben?

Kinderen van nu baseren zich bij scheldwoorden eerder op seksualiteit, etniciteit en religie dan op uiterlijke kenmerken of ‘foute’ kleding……

Dat concluderen de Nationale Academie voor Media en Maatschappij (NAMM) en stichting de Kinderconsument op basis van een inventarisatie waar METRO over bericht.

De inventarisatie is gedaan naar aanleiding van de zogenaamde PestThermometer die morgen wordt gelanceerd. Dat is een poll waarmee leerkrachten kunnen bijhouden welke scheldwoorden scholieren gebruiken.

“Wij willen de beerput van het pesten laten zien, de rauwe werkelijkheid”, aldus Bamber Delver, directeur van de NAMM.

Bamber noemt het opvallend dat vooral op vmbo-scholen de actualiteit een grote rol speelt bij het pesten. “Het woord Jood gebruiken als scheldwoord is erg in opkomst, zo horen we van docenten door heel het land. De onrusten in de Gazastrook hebben daar zeer waarschijnlijk mee te maken.”

De eerste resultaten van de PestThermometer worden 30 oktober aanstaande gepresenteerd.

Lees ook:Pesten op school, pesten via internet
Lees ook:Vrouwen geven vaker ‘dikke vinger’ in het verkeer dan mannen
Lees ook:Mensen die hun partner mishandelen waren vroeger al pestkoppen op school
Lees ook:Chinese adoptiekindjes zijn de slimsten van de klas
Lees ook:Halfnaakte vrouwen zien we als een object, niet als een persoon

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>