De Liefdesbiecht: een kabinet vol geheimen

‘Ik bewaar de oude boxershorts van mijn ex. Ze liggen gewassen en gevouwen naast mijn ondergoed in de la.’

‘Ik haal elke ochtend een koffie verkeerd in plaats van een dubbele espresso. Terwijl ik helemaal geen melk lust, maar dan kan ik langer naar haar kijken…….’

Deze kleine en grote onthullingen zijn liefdesbiechten, geheimen die mensen niet gemakkelijk delen.

Theatermaker Nita Kersten en producent Maaike van Putten vermoeden dat iedereen met zo’n geheim rondloopt. Daarom zijn ze het project ‘Liefdesbiecht’ begonnen, een website waar anoniem onthullingen worden geplaatst, die uiteindelijk zullen uitmonden in een voorstelling en liefdesbiechtfestijn.

“Het idee is ontstaan doordat het me opviel dat zo veel mensen rondlopen met een liefdesgeheim”, aldus Nita Kersten (30) om Het Parool. “Dat waren dingen als: ‘ik vind dat meisje bij de bakker leuk, maar ik durf het niet te zeggen’. Ik vond het sneu dat die verhalen niet worden gehoord.”

Zij en haar collega Van Putten gingen op zoek naar een vorm waarin die geheimen kunnen worden gedeeld. Ze kwamen uit bij een liefdesbiecht.

“Het gaat niet per se om het opbiechten van geheimzinnige affaires”, zegt Van Putten. “Liever niet zelfs”, vult Kersten aan. “Een verhaal zoals ‘ik bedrieg mijn vrouw al 7 jaar’ is niet waar we naar op zoek zijn. We willen liever een biecht over iemand die stiekem een oogje op de schooljuf van zijn dochter heeft. De charmante onthullingen.”

Het biechten is volledig anoniem, ook Kersten en Van Putten kunnen niet achterhalen van wie de berichten zijn. Er staan al een flink aantal op de website, maar ze hopen op veel meer.

“Het lucht op te biechten en je ziet dat iedereen wel een geheimpje heeft; dat is de charme ervan”, zegt Kersten. “Je moet er toch niet aan denken dat je over 30 jaar nog met zo’n geheim rondloopt? Het gaat vaak mis in de liefde doordat mensen zich niet uitspreken. En bovendien, als je bij ons biecht, gaat één van de kunstenaars misschien aan de slag met je verhaal of anekdote” aldus Van Putten.

De website met onthullingen mondt namelijk uit in een grote liefdesbiechtnacht in het MC theater aan de vooravond van Valentijnsdag.

Lees ook:Doe de Liefdesbiecht: het lucht zo lekker op!
Lees ook:Sssssst. De meeste geheimen gaan over seks
Lees ook:Welke geheimen gaan er mee de kist in?
Lees ook:Vrouwen verklappen hun stoutse geheimen vaak aan de hond
Lees ook:Datingsite speciaal voor vrouwen die rijke man willen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>