‘Facebooken’ maakt minder ambitieus

Zijn mensen die actief zijn op FACEBOOK types met een hogere zelfwaarde, maar met bescheiden ambities of worden ze zo?

Het blijken in elk geval mensen die gemiddeld een goed zelfvertrouwen hebben, maar minder prestatiedrang op andere vlakken tonen……..

Professor Catalina Toma van de university of Wisconsin Madison liet mensen snelle associaties op basis van woorden maken nadat ze hun eigen Facebookprofiel hadden bekeken.

Ze gingen zich daardoor op onbewust niveau zelfverzekerder voelen.

“Het grootste deel van de mensen die een oppepper krijgt van hun Facebookpagina heeft veel vrienden en zetten de beste versie van zichzelf online”, aldus Toma aan ABC News. Maar het bleek tevens dat dezelfde mensen achteraf minder drang hadden tot presteren bij een wiskundetest.

“Ze worden dus minder ambitieus of hebben minder drang om te slagen voor cognitieve tests. Facebook zorgt er al voor dat je een goed gevoel over jezelf krijgt. Je motivatie om te presteren neemt dan af, omdat je jezelf immers al goed voelt. Wanneer iemand een deuk in zijn ego heeft, gaat hij of zij onbewust even naar Facebook, in een poging de eigenwaarde weer wat op te poetsen.”

Lees ook:Relatiestatus op Facebook officieel maken, is verloven 3.0
Lees ook:Verliefdheid is net als een verslaving
Lees ook:Praten met overleden vrienden via Facebook?
Lees ook:Facebook is als seks. Misschien nog wel erger……..
Lees ook:De ‘zelfmoord-knop’ van Facebook

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>