Vandaag is het ‘grottendag’ voor mannen!

Vandaag kunnen de dames in Nederland het schudden.

Het hele jaar door zetten ze de kliko buiten, dragen zware tassen bij het boodschappen doen, hebben ze kerstbomen gehaald en opgetuigd en zijn ze wellicht zelfs nog mee een kerstmarkt op geweest, maar nu is het even genoeg.

Vooral de maand december vergt veel van de heren en dus gaan ze deze zondag de hele dag alleen maar doen waar ze zelf zin in hebben.

En vooral: zonder vrouwen in de buurt…….

Op zondag 16 december 2012 is alles anders. Op die dag zeggen mannen massaal NEE tegen vrouwen en doen ze alleen maar waar ze zelf zin in hebben. In hun hobbyruimte oftewel hun ‘mancave’ (mannengrot), de enige plek in huis die alleen van de man is.

Mannelijk Nederland viert de ‘Dag van de Mancave’. Die gaat voor de gelegenheid op slot en men is alleen bezig met de hobby of favoriete bezigheid, van voetbal of film kijken tot het bouwen van elektronica of het sleutelen aan de auto.

Alles kan en mag, als het maar plaatsvindt in de mancave en er vooral geen vrouwen aanwezig zijn (tenzij ze bier of snacks komen brengen).

Het is een initiatief van elektronicablog die ook al Mancave heet. Het blog organiseert geen fysiek evenement, maar roept mannen op om zich voor één dag af te schermen van vrouwelijke invloed en decemberdrukte.

In landen als de VS, Australië en Nieuw-Zeeland is het een overbekend begrip. De mancave is het gedeelte van het huis waar de man zijn hobby kan beoefenen. Dit kan de zolder, de garage of een lege kamer zijn, die is omgebouwd tot een mannendomein. Een domein waar alleen de man en zijn mannenvrienden welkom zijn. In Nederland worden ze ook wel schuurtjesmannen genoemd.

Lees ook:Win een jaar GRATIS WONEN bij SPELPUNT en misschien ontmoet u ook nog een partner!
Lees ook:Vandaag is de ideale dag om zwanger te worden
Lees ook:Mannen willen een echte kerstboom; vrouwen prefereren neppa
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw V barst los
Lees ook:10 jaar geluk en ongeluk uit ‘Boer Zoekt Vrouw’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>