Houd veren bij de hand: vandaag is het complimentendag!

Als u bezuiden de grote rivieren woont en u heeft nog wat veren over van de carnaval; steek ze dan vandaag in de bips van uw geliefde, uw beste vriendin, uw zoon of een leuke collega.

Tot gisteren had ik er nog nooit van gehoord, maar maandag 1 maart is namelijk Nationale Complimenten Dag.

Het klinkt zo vanzelfsprekend: een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk maar bitter weinig.

Dat komt omdat het geven van complimenten helaas (nog) niet echt in de volksaard van de Nederlanders zit. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat.

“De diepste menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden” aldus William James, een Amerikaanse psycholoog (1842 -1910).

En hoe waar deze stelling is wijzen onderzoeken ons dagelijks uit. Dit verklaart waarom het gebrek aan waardering inmiddels de nummer 1 reden is waarom werknemers ontslag nemen, vrijwilligers stoppen met hun bijdrage en (privé-)relaties stuk lopen.

Alhoewel we dit gemis natuurlijk niet met één dag ‘extra aandacht’ kunnen oplossen, kan het geen kwaad er eens een dag bewust bij stil te staan.

Zoek degene die volgens jou een complimentje kan gebruiken vandaag eens op, bel hem of haar of verzend iets leuks.

Je kunt je complimenten zelfs digitaal kwijt op de Nationale Complimentensite of daar inspiratie opdoen voor de juiste woorden. Goed gedaan jochie!

Lees ook:Deel vandaag veren uit!
Lees ook:Waarom doen vrouwen het graag met getrouwde mannen?
Lees ook:Kerst is knap eenzaam voor de christelijke vrijgezel
Lees ook:Laat je vriendinnen thuis, ga met je moeder shoppen!
Lees ook:De echte ‘happy single’ is vaak een swofty

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>