Wat bedoelt hij echt?

Wil je je man beter leren begrijpen?

Hoe vaak gebeurt het niet dat jullie langs elkaar heen praten of dat je je onbegrepen/ niet gewaardeerd voelt?

Wat je moet leren is dat hij nu eenmaal anders in elkaar zit…..

De Gazet van Antwerpen stelde een handig lijstje samen, waarin de grootste misverstanden over mannen.

“Ik voel me niet gewaardeerd”
Genoeg vrouwen die dit gevoel herkennen. Hij zegt niet vaak genoeg dat hij je mooi vindt en dat terwijl wij vrouwen (althans de meeste dan) die bevestiging zo hard nodig hebben. ‘Zou hij me niet meer aantrekkelijk vinden?’ vragen we ons hardop af. Dat terwijl hij je heus nog hardstikke knap vindt. Alleen voor mannen volstaat het om het een keer te zeggen. Voor een vent blijft wat hij zegt doorgaans staan, totdat hij wat anders zegt, zo schrijft gva.be. Wil je meer complimentjes en waardering krijgen? Dan kun je dat het beste gewoon tegen hem zeggen…. Dat hij het dus niet vaak zegt, is niet het einde van de wereld.

“Ik wil meer praten”
Voor mannen hoeft dat praten niet zonodig. Bovendien, als jij eens wilt praten, is het soms net alsof hij je niet begrijpt. Dat komt doordat hij veel praktischer en meer oplossingsgericht is. Jij hebt een probleem, hij draagt een oplossing bij. Waarom? Omdat hij daar goed in is. Hij bedoelt het dus hardstikke goed. Daarbij probeert hij ook nog es te zeggen wat jij graag wilt horen… Ten slotte is hij gewoon niet altijd in de stemming om te praten. Soms moet je hem gewoon zijn gang laten gaan. Dat hij die voetbalwedstrijd wil zien, betekent niet dat jij niet belangrijk voor hem bent.

“Doe ik iets verkeerd?”
Is een man sjagerijnig, dan zijn vrouwen veelal geneigd het persoonlijk aan te trekken. ‘Doe ik iets verkeerd?’ ‘Vindt hij het nog wel leuk met mij?’ Dat terwijl hij gewoon ff zijn dag niet heeft gehad. Hij heeft – in tegenstelling tot jou – dan soms geen behoefte om daarover te praten en zal wellicht wat afstandelijk en kortaf zijn. Jij bent dan de eerste die daarmee geconfronteerd wordt, omdat jij het dichtst bij hem staat. Logisch, want bij wie anders kan hij zo zichzelf zijn als bij jou?

“Ik voel me afgewezen”
Volgens gva.be weten vrouwen sneller wat ze willen en zullen ze dan ook eerder ‘nestel-drang’ (ofwel: samenwoongevoelens) krijgen. Uit recent onderzoek blijkt echter dat mannen eerder dan vrouwen zeggen dat hij van haar houdt. Mannen zitten meer in het moment: van het verliefd zijn, terwijl vrouwen er doorgaans wat langer over doen om deze vier woordjes te zeggen. Bij haar heeft het dan ook meer lading als ze het eenmaal zegt. Mannen laten zich eerder leiden door hun ‘lusten’, daarna komen pas de ‘lasten’.

Als het op samenwonen en trouwen aankomt, doet hij er misschien wel wat langer over. Dat betekent niet dat hij je afwijst. Je moet gewoon even geduld hebben.

Lees ook:Hoe eerlijk moet je zijn als vriendinnen onder elkaar?
Lees ook:Man doet zich op Tinder voor als mooie vrouw en weet niet wat hij/zij meemaakt
Lees ook:Mannen lullen niet, zij lossen hun sores al vissend op!
Lees ook:Kunnen mannen en vrouwen ook ‘gewoon vrienden zijn? VII
Lees ook:Wat nou als mannen alles zouden zeggen wat ze denken tijdens het daten?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>