Met je trouwjurk in zee

Nog één keer die mooie bruidsjurk aan.

Niet om het ja-woord te geven, maar om lekker door het zand te rollen, met taart te gooien en smerige dingen te doen met ketchup en cola………..

De Bredase kunstenares & fotografe MeRy (Melanie Rijkers) kwam op het idee om op 09/09/09, dé trouwdag van het jaar, 99 ex-bruiden met hun trouwjurken te verzamelen op het Scheveningse strand.

Haar projekt heet Trash the Dress.

Uiteindelijk kwamen er na oproepen ruim 150 vrouwen naar de fotoshoot. Met hun trouwjurk. Na een kleine aarzeling stapten die de zee in en hadden de grootste lol.

De motivaties van de dames van allerlei leeftijden waren zeer divers. Er was een vrouw die na 3 bevallingen zoveel was afgevallen, dat ze de jurk eindelijk weer eens aan kon.

Andere vrouwen deden het om hun scheiding te verwerken. Eén van de deelnemers gooide theatraal haar trouwring in zee, maar de meeste vrouwen willen simpelweg nóg een keer schitteren, weet MeRy.

De Nunense kunstenares is tevreden. “Toen we met taart gingen gooien, kwamen er heel veel meeuwen. Daar had ik niet op gerekend, maar het leverde wel fantastische foto’s op. Wat ook leuk is: we hebben nu een heel bijzonder overzicht van de bruidsmode van de afgelopen 40 jaar.”

Lees ook:Een scheiding verwerken? Reken op 2 jaar!
Lees ook:Voor geliefden die alles samen willen doen
Lees ook:Als je zelf al volwassen bent en je ouders gaan scheiden…
Lees ook:Je maakt je partner stikjaloers door te lunchen met je ex
Lees ook:Laat 20 wildvreemden met elkaar tongzoenen en dan krijg je dit!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>