Romeins liefdesritueel

Op de oudste brug in Rome komen geliefden bij elkaar en zweren zij elkaar eeuwige liefde door een hangslot om een lantaarn te hangen en de sleutel in de rivier de Tiber te werpen………

Veel koppels kerven hun namen en een boodschap in het liefdesslot om hun enige, echte liefde te bezegelen…………..

Opmerkelijk is dat vooral jonge stellen zich met hart en ziel onderwerpen aan dit ritueel. Logisch, zij zijn nog jong, hebben hoop in de liefde en geloven dat een verkering van twee maanden geldt als eeuwige liefde.

Dat is nu eenmaal zo op die leeftijd. Dat heerlijke, eeuwigdurende gevoel dat je als tiener kan overvallen als je een vriendje of vriendinnetje hebt. Je denkt dat je de liefde van je leven hebt gevonden. Jullie zijn tenslotte al een paar maanden samen en hij is nog steeds lief voor je, houdt je handje vast en neemt je wel eens mee naar de bioscoop.

Zij vindt het nog steeds niet erg als je onderuitgezakt op de bank sport zit te kijken. Sterker nog: ondertussen knabbelt ze aan je oorlelletje. Dus hop, een slot op de lantaarnpaal op de brug en de sleutel in de rivier werpen.

De ouderen onder ons weten wel beter. Er wordt alleen een slot aan gehangen als de relatie al een paar jaar in kannen en kruiken is en het vertrouwen er nog steeds is.

Liefdevol kijk je elkaar aan: het slot wordt aan de lantaarn vastgemaakt, de sleutel wordt met een zwierige schijnbeweging in de rivier geworpen en snel weer opgeborgen in de jaszak. Wie weet wat er gebeurt in de toekomst.

Lees ook:Parijse Pont des Artes buiten gebruik door vele liefdessloten
Lees ook:Europese bruggen buigen bijna door van liefdes-hangsloten
Lees ook:Echte liefde bezegel je met een hangslot aan een brug
Lees ook:Parijse Pont des Arts bezwijkt onder de liefdessloten
Lees ook:Kees Kroese sloopt Amsterdamse ‘liefdessloten’ van brug

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Romeins liefdesritueel

  1. Pingback: Europese bruggen buigen bijna door van liefdes-hangsloten | Relatie

  2. Pingback: Echte liefde bezegel je met een hangslot aan een brug | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>