Mannen werken anders samen dan vrouwen

De hersenen van mannen en vrouwen reageren verschillend als het gaat om samenwerking.

Het is niet zo dat mannen beter samenwerken dan vrouwen of andersom of niet met elkaar kunnen samenwerken. Er is gewoon een verschil in de manier waarop…..

Dat blijkt uit een studie van de Stanford University School of Medicine.

Uit eerdere studies bleek al dat vrouwen meer samenwerken als ze worden bekeken door seksegenotes. Mannen blijken beter samen te werken als de groep groter is. Bij een gemixte groep hebben vrouwen de neiging meer samen te willen werken.

Deze resultaten komen veelal uit onderzoeken door middel van MRI-scans waarin deelnemers wordt gevraagd na te denken over samenwerking, terwijl ze in de scan liggen.

Voor dit onderzoek werd gebruik gemaakt van ‘hyperscanning’ met infraroodtechniek, waardoor de 222 proefpersonen daadwerkelijk met elkaar konden samenwerken. De paren konden elkaar wel zien maar mochten niet met elkaar praten en moesten tegelijk een knop indrukken.

“Bij paren van hetzelfde geslacht werd een grotere samenhang gevonden met betere prestaties op de taak”, legt onderzoeker Joseph Baker. “Echter, de locatie van de samenhang in de hersenen verschilde tussen man-man en vrouw-vrouw paren.”

Lees ook:Mannenzweet verbroedert
Lees ook:Roddelen: dat zouden we vaker moeten doen!
Lees ook:Vrouwen zijn zeker niet behulpzamer dan mannen
Lees ook:Samen onder de hersenscan om te weten of je relatie stand houdt
Lees ook:Afstand doet wonderen voor een relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>