Waarom vrouwen vaak kouwe klauwen hebben

Kouwe handen, kouwe voeten, kouwe billen, kouwe flanken: bijna alle vrouwen hebben meer moeite met warm worden dan hun mannen.

Dat komt omdat die laatsten efficiënter omgaan met warmte…………..

Volgens professor menselijke fysiologie Mike Tipton van de Universiteit van Portmouth komt dat doordat de mens ‘ontstaan’ is in de warme streken. Later heeft hij zich moeten aanpassen aan koudere temperaturen. Van nature hebben we het dus liever warmer.

Tipton onderzocht het fenomeen en kwam tot de conclusie dat vrouwen het écht kouder hebben dan mannen. Vreemd genoeg komt dat deels doordat vrouwen efficiënter omgaan met de warmte die ze produceren.

Omdat het vet bij vrouwen beter verdeeld is over het lichaam dan bij mannen, zijn zij beter in staat om het bloed naar de belangrijkste organen te laten stromen. Daardoor gaat er bij vrouwen minder bloed naar de handen en voeten.

Maar dat is niet de enige oorzaak: ook de hormonen spelen een rol. Tijdens de menstruatiecyclus verandert de lichaamstemperatuur van vrouwen. In de fase na de eisprong kan dat al snel een verschil maken van 1 graad.

Overigens heeft ook slaap invloed op onze temperatuur. ’s Nachts daalt die. Bij vrouwen gebeurt dat echter sneller en nadrukkelijker. Gevolg voor de heren: warm houden die hap!

 

Lees ook:Vrouwen met kleine schoenmaat zijn het meest sexy
Lees ook:Ga dansen en sjansen: het is de ideale mix!
Lees ook:Je voeten verraden verliefdheid
Lees ook:Bzzz. Vooral dikke vrouwen en lange mannen houdt het uit de slaap
Lees ook:Klein is (niet) fijn: waarom vrouwen zich in te krappe schoenen persen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Waarom vrouwen vaak kouwe klauwen hebben

  1. Pingback: Vrouwelijke werknemers moeten een verwarmd bureaublad en toetsenbord krijgen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>