Mannen genieten meer van vrije tijd dan vrouwen

Mannen houden niet alleen meer vrije tijd over dan vrouwen; ze genieten er ook nog eens meer van.

Ze kunnen zich ook beter afsluiten van hun werk en zorgtaken, vrouwen brengen hun vrije tijd bezorgder door en komen daardoor minder goed tot rust…..

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Lekker Vrij‘ van het Sociaal en Cultureel Planbureau, waarbij voor het eerst is gekeken naar het verband tussen het werken in deeltijd en de vrije tijd.

De kwaliteit van de vrije tijd van vrouwen is ook minder dan die van mannen, stelt onderzoeker Wil Portegijs. Een van de oorzaken ligt bij de hoeveelheid ‘emotiewerk’ die zij uitvoeren.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap noemt het verspilling van talent dat vrouwen om strategische redenen een parttime baan hebben. “Werkgevers en mannen moeten gezamenlijk deze vrouwen beter faciliteren om het patroon van deeltijdwerk te doorbreken.”

Volgens de minister maakt het vrouwen én kinderen financieel kwetsbaar als het inkomen van hun partner door scheiding, arbeidsongeschiktheid of sterfte wegvalt. De helft van de Nederlandse vrouwen is niet financieel zelfvoorzienend.

Lees ook:Een slimme meid moet op een dommere vent zijn voorbereid!
Lees ook:Arm maar gelukkig: de gescheiden vrouw
Lees ook:Vrouwen willen meer Moccona-momentjes
Lees ook:20′ers van nu houden van chillen en niet van settelen
Lees ook:Mannen willen vooral een parttime werkende vrouw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>