Onder stress vinden vrouwen spullen sneller terug dan mannen

Wie kent niet de situatie dat je met z’n allen klaarstaat om weg te gaan en de autosleutel is zoek.

Of de autopapieren zijn pleite.

Dan zijn het meestal de vrouwen die de spullen terugvinden………

Dat blijkt ook uit onderzoek door de University of Glasgow onder 120 mannen en 120 vrouwen, waarover is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift BMC Psychology.

Bij een computertest moesten de deelnemers bijvoorbeeld zo snel mogelijk stipjes tellen en vormen van figuren proberen te herkennen. Zolang die 2 taken 1 voor 1 moesten worden uitgevoerd presteerden mannen en vrouwen even goed.

Wanneer de tel- en vormherkenningsopdrachten door elkaar werden gehusseld, daalde het werktempo van de vrouwen met 69%, terwijl mannen zelfs 77% meer tijd nodig hadden voor hun antwoorden.

Bij een tweede experiment moesten de deelnemers binnen 8 minuten de locatie van een restaurant opzoeken, een telefoonoproep beantwoorden, een wiskundige opgave maken en een strategie bedenken om te zoeken naar een verloren sleutel.

Bij de meeste opdrachten bleken mannen en vrouwen aan elkaar gewaagd, maar het bedenken van een zoekstrategie temidden van alle andere opdrachten ging vrouwen beter af.

Het laat zien dat vrouwen bij zoektaken en specifieke vormen van multitasking beter functioneren onder tijdsdruk dan mannen.

Volgens de wetenschappers is het nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken, aangezien er nog weinig vergelijkbare studies zijn gedaan.

Lees ook:Wie hebben er nou meer gevoel voor humor: mannen of vrouwen?
Lees ook:Een gebroken hart is als brandende koffie op je huid
Lees ook:Laatslapers zijn vaker vrijgezel dan ‘vroege vogels’
Lees ook:Ga bij het daten vooral wijdbeens staan!
Lees ook:Pas op voor de gestresste heren!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>