Vrouwen maken meer snelheidsovertredingen dan mannen

Schreven we deze week nog dat vrouwen bij de aanschaf van een auto gaan voor praktisch, duurzaam en voordelig en ook veilig; vandaag wordt deze stelling onderuit gehaald.

Eenmaal in een snelle lease-auto kan zij de cijfers op de snelheidsborden niet meer goed lezen……..

Dat blijkt uit een grootscheeps onderzoek van Athlon Car Lease onder meer dan 120.000 leaseauto’s in ons land.

Vrouwen achter het stuur rijden veel harder dan mannen en worden veel vaker beboet voor snelheidsovertredingen. Ook van rode verkeerslichten trekken vrouwelijke automobilisten zich opvallend weinig aan. Ze krijgen 2x zo vaak een bon voor door rood rijden als mannelijke verkeersdeelnemers.

Bestuurders van Porsches, Audi’s en BMW’s blijken overigens de grootste snelheidsduivels te zijn in het verkeer. Zo ontvangt een gemiddelde Porsche-bestuurder 6,2 boetes per 10.000 gereden kilometers.

Uit de analyses van het onderzoek is duidelijk dat vrouwen per gereden kilometer 30% meer snelheidsboetes krijgen dan mannen. Wanneer ze het gas te diep intrappen, doen ze dat wel minder hard, want als zij worden geflitst rijden ze gemiddeld 8,6 km te hard, tegenover 8,9 km bij mannen.

Lees ook:Een Audi is sexy
Lees ook:Mannen kunnen beter auto rijden dan vrouwen, maar doen het niet
Lees ook:Vrouwen rijden veiliger dan mannen
Lees ook:Paren krijgen gemiddeld na 22 minuten ruzie in de auto
Lees ook:Vrouwen zijn betere chauffeurs dan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>