Vrouwen geven vaker ‘dikke vinger’ in het verkeer dan mannen

Over de rijvaardigheid van mannen versus vrouwen wordt al jaren gediscusseerd en de onderzoeken daarover geven nogal tegengestelde uitslagen.

Waar vrouwen absoluut beter in zijn dan mannen is het uiten van hun onvrede achter het stuur. Van keurig benninsmonds mopperen tot de bekende dikke oinger aan toe…….

Het ‘ben je nu helemaal gek geworden’-gebaar is de favoriet van vrouwelijke bestuurders, volgens een studie in opdracht van de Britse verzekeringsgroep Direct Line,

48% van de vrouwen maakt dit gebaar weleens un verhouding tot 40% van de mannen.

Maar ook de f- en s-woorden, evenals alle soorten vloekwoorden, vliegen geregeld in het rond als een vrouw zich met de auto op de openbare weg begeeft. Meer dan eenderde van de dames gaf toe een stevig potje te vloeken wanneer een andere bestuurder haar de pas afsnijdt. Bij mannen is dat een kwart.

De grootste bron van ergernis is de GPS. Bij 55% van de geĂ¯rriteerde bestuurders leiden navigatiesystemen immers tot ergernissen achter het stuur. Waar vrouwen eveneens gek van worden zijn bumperklevers of weggebruikers die hun richtingaanwijzers niet gebruiken.

Vooral jonge bestuurders hebben een kort lontje. Meer dan de helft tussen 20 en 29 jaar vloekt achter het stuur, terwijl dit tussen de 40 en 49 jaar gedaals is naar 15%.

Het gevaar is dat het gebruik van scheldwoorden en uitdagende handgebaren een gespannen wegsituatie alleen maar erger maakt, volgens de verzekeraars.

Lees ook:Vrouwen rijden veiliger dan mannen
Lees ook:Nederlandse vrouwen vloeken meer achter het stuur dan de heren
Lees ook:Vrouwen maken meer snelheidsovertredingen dan mannen
Lees ook:Hij ergert zich groen aan haar, zij ergert zich geel aan hem
Lees ook:De heer in het verkeer is een lady

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>